Illustratiebeeld
Volledig scherm
Illustratiebeeld © BELGA

Buschauffeur krijgt klap tegen hoofd van ontevreden reizigers

BrasschaatEen buschauffeur van De Lijn 640 is ter hoogte van Maria-ter-Heide (Brasschaat) enkele dagen geleden het slachtoffer geworden van fysieke agressie. De man kreeg een slag tegen het hoofd met een stok en is een tijdje werkonbekwaam. Vorig jaar werden er 1.379 gevallen van agressie tegen chauffeurs gemeld. In 132 gevallen ging het om fysiek geweld.

 1. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.
 2. Kalmthouts ingenieursstudent Tuur (22) rijdt met zelfgemaakte zonnewagen door Marokkaanse Sahara
  Kalmthout

  Kalmthouts ingenieurs­stu­dent Tuur (22) rijdt met zelfgemaak­te zonnewagen door Marokkaan­se Sahara

  De 22-jarige Tuur Van Den Bergh uit Kalmthout neemt deel aan de ‘Solar Challenge Morocco’, een rally voor wagens aangedreven door zonne-energie. Dat doet hij samen met het Agoria Solar Team van de KU Leuven. De ploeg van twintig ingenieursstudenten zal volgende week op vijf dagen tijd 2.500 kilometer moeten afleggen doorheen de Marokkaanse Sahara met hun zelfgebouwde ‘BluePoint Atlas’.
 3. Museum voor Schone Kunsten blijft nog jaar dicht, maar deze duizend feestvarkens mochten er wel al de boel op stelten zetten
  ANTWERPEN

  Museum voor Schone Kunsten blijft nog jaar dicht, maar deze duizend feestvar­kens mochten er wel al de boel op stelten zetten

  Over een klein jaar opent het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen (KMSKA) na meer dan tien jaar renovatiewerken éindelijk de deuren. Maar duizend feestvarkens konden afgelopen weekend al eens proeven van het interieur van het schoonste monument van ’t stad. De Gentse broers achter danceduo Curtis Alto organiseerde er die dagen lang ‘IIImagine’. “Bij een concert in een museum denk je meteen zoiets artyfarty, maar niets bleek minder waar”