De kinderen uit scholen van Brasschaat hebben kerstdecoratie geknutseld voor de Duitse zusterstad Bad Neuenahr-Ahrweiler, die zwaar getroffen werd door overstromingen. V.l.n.r.: onderwijsschepen Inez Ven, verbroederingsschepen Adinda Van Gerven en Carina Verster van het verbroederingscomité
Volledig scherm
De kinderen uit scholen van Brasschaat hebben kerstdecoratie geknutseld voor de Duitse zusterstad Bad Neuenahr-Ahrweiler, die zwaar getroffen werd door overstromingen. V.l.n.r.: onderwijsschepen Inez Ven, verbroederingsschepen Adinda Van Gerven en Carina Verster van het verbroederingscomité © Gemeente Brasschaat

Brasschaatse schoolkinderen knutselen kerstversiering voor zwaar getroffen Duitse zusterstad

BrasschaatDe Duitse zusterstad van Brasschaat, Bad Neuenahr-Ahrweiler, werd afgelopen zomer zwaar getroffen door overstromingen. Ook de kerstversiering opgeslagen in kelders is verdwenen of verwoest. Daarom hebben de kinderen uit de scholen in Brasschaat sfeervolle decoratie geknutseld voor de zusterstad, waar de wondermooie werkjes weldra naar vertrekken. 

 1. RECENSIE. ‘Billie vs Benjamin’: “Mogelijk het meest oprechte liefdesverhaal dat u dit jaar op tv zal zien”
  TV

  RECENSIE. ‘Billie vs Benjamin’: “Mogelijk het meest oprechte liefdesver­haal dat u dit jaar op tv zal zien”

  Wanneer een serie uit de koker van Tim Van Aelst komt, zijn onze verwachtingen hooggespannen. Met ‘Studio Tarara’ heeft de Shelter-topman namelijk één van de beste Vlaamse reeksen van het voorbije decennium op z'n naam staan. Z’n nieuwste worp, momenteel te zien op Streamz, draait rond de niet voor de hand liggende romance tussen de erg linkse Billie en de vrij rechtse Benjamin. De liefde is groot, maar de tegenstellingen nog groter. Kan Van Aelst met die interessante premisse ook een originele serie uit z’n hoed toveren? Bram De Brabander zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.
 2. Op zoek naar een koptelefoon of (draadloze) oortjes? Dit zijn dé 5 koopjes van het moment
  Hardware Info

  Op zoek naar een koptele­foon of (draadloze) oortjes? Dit zijn dé 5 koopjes van het moment

  De soldenperiode is volop aan de gang en we bevinden ons in de periode rond Blue Monday, de meest deprimerende dag van het jaar. Hoog tijd dus om jezelf dus even extra te verwennen, met een headset bijvoorbeeld. Techexpert en hoofdredacteur bij Hardware Info Frank Everaardt wijst je de weg naar dé koopjes van het moment, met aandacht voor gamers, sporters, vergadertijgers, bingewatchers en alles daartussen.
 1. Kunstnierafdeling zet ervaringsdeskundigen in: “Extra verbinding tussen artsen, verpleegkundigen en patiënten”
  Malle/Brasschaat

  Kunstnier­af­de­ling zet ervarings­des­kun­di­gen in: “Extra verbinding tussen artsen, verpleeg­kun­di­gen en patiënten”

  Nierpatiënten hebben vaak nood aan nuttige tips of antwoorden of praktische vragen nadat hun leven overhoop gegooid is door de diagnose en intensieve behandeling. Daarom heeft de kunstnierafdeling van AZ Voorkempen (Malle) en AZ Klina (Brasschaat), die voor deze medische dienst al langer samenwerken, een nieuw project op gang getrapt. Vier nierpatiënten zijn zopas opgeleid tot ervaringsdeskundigen. Ze gaan vanuit eigen bevindingen andere patiënten bijstaan.
 2. Permanente bloemencirkel aangeplant voor Loes (7): “Fleurige en levendige herinnering”
  PREMIUM
  Schoten

  Permanente bloemencir­kel aangeplant voor Loes (7): “Fleurige en levendige herinne­ring”

  Bijna een jaar geleden verongelukte de 7-jarige Loes de Laat uit Schoten. Kort na het tragisch fietsongeval maakten enkele Schotenaren met kleurrijke bloemen een eenhoorn aan de Sint-Cordulakerk, waar het meisje begraven werd. Nu de viooltjes wat uitgebloeid zijn, heeft de gemeente in samenspraak met de ouders van Loes een permanente bloemencirkel aangeplant op het grasperk tegenover de kerk. “Het zal een plek zijn waar iedereen troost kan vinden”, aldus mama Nathalie Joossens (36) en papa André de Laat (38).