LN Knits schenkt deel van opbrengst pop-up in Antwerpen aan Antwerps dak- en thuislozenrestaurant Kamiano van Sant'Egidio. Links: Ellen Kegels van LN Knits, rechts: Filip Wieërs, verantwoordelijke voor Sant'Egidio in Antwerpen
Volledig scherm
LN Knits schenkt deel van opbrengst pop-up in Antwerpen aan Antwerps dak- en thuislozenrestaurant Kamiano van Sant'Egidio. Links: Ellen Kegels van LN Knits, rechts: Filip Wieërs, verantwoordelijke voor Sant'Egidio in Antwerpen © Pretty Big Talks

Brasschaats modelabel toont warm hart voor Oekraïne en Antwerpse daklozen

Brasschaat/AntwerpenDe oorlog in Oekraïne laat ook de Brasschaatse fashionista Ellen Kegels van LN Knits niet onberoerd. Het modemerk voor knitwear schenkt daarom tien procent van haar opbrengst aan het Rode Kruis in Oekraïne. Daarenboven gaat een deel van de opbrengst van de pop-upwinkel in Antwerpen naar het Antwerps thuis- en daklozenrestaurant Kamiano van kerkelijke lekengemeenschap Sant’Egidio.

 1. Een grote batterij moet je minder snel vervangen: zo kies je een e-bike op jouw maat
  HLN Shop

  Een grote batterij moet je minder snel vervangen: zo kies je een e-bike op jouw maat

  De e-bike is hét ideale vervoermiddel voor velen: met een elektrische fiets omzeil je immers hoge brandstofprijzen enerzijds en overbrug je vlot lange afstanden anderzijds. Zo'n toestel is bovendien maar liefst 50 keer minder belastend voor het milieu dan een auto. Maar hoe pik je jouw ultieme exemplaar uit het erg ruime aanbod? HLN Shop helpt je - letterlijk en figuurlijk - op weg in vier handige punten.
 2. Miljonairsdochter Mireille Gram zoekt wanhopig contact met dochters die ze probeerde te vermoorden: “Eén sms terug, en ze is zo blij als een kermisvogel”
  PREMIUM

  Miljonairs­doch­ter Mireille Gram zoekt wanhopig contact met dochters die ze probeerde te vermoorden: “Eén sms terug, en ze is zo blij als een kermisvo­gel”

  De 57-jarige Mireille Gram, enige dochter van zakenman Tony Gram, wordt vervolgd voor belaging van haar ex-man, diens nieuwe partner en haar eigen tweelingdochters. Het openbaar ministerie vraagt 30 maanden celstraf, want sinds haar veroordeling voor poging moord op de tweeling, moest Mireille Gram een contactverbod naleven. Advocaat Walter Damen schetste hoe Mireille Gram van de ooit zo trotse vrouw afgleed tot een slonzige psychiatrische patiënte.
  Antwerpen
 1. Schurft vastgesteld in kleuterschool Sint-Lievenscollege: “Alle maatregelen genomen om de verspreiding zo klein mogelijk te houden”

  Schurft vastge­steld in kleuter­school Sint-Lievenscol­le­ge: “Alle maatrege­len genomen om de versprei­ding zo klein mogelijk te houden”

  Na een uitbraak van scabiës of schurft in Sint-Niklaas ruim twee jaar geleden en een kleine opflakkering vorige lente bij studenten in verschillende steden, lijkt de huidaandoening nu binnen geslopen te zijn in de Antwerpse kleuterscholen. Het Sint-Lievenscollege in het hart van de stad nam men al extra maatregelen na verschillende besmettingen bij kleuters. “Op andere scholen zijn er gelijkaardige problemen.”
  Antwerpen