Het schepencollege van Brasschaat trakteerde woensdagvoormiddag aan de Bredabaan ter hoogte van het kruispunt met de Augustijnslei de fietsers op een ontbijtje
Volledig scherm
Het schepencollege van Brasschaat trakteerde woensdagvoormiddag aan de Bredabaan ter hoogte van het kruispunt met de Augustijnslei de fietsers op een ontbijtje © Goele Fonteyn

Brasschaat trakteert fietsers op ontbijtje: “Inwoners aanzetten te kiezen voor alternatieve vervoersmodi”

BrasschaatNaar intussen jaarlijkse gewoonte trakteerde het bestuur van Brasschaat woensdagmorgen als afsluiter van de Week van de Mobiliteit de fietsers op een lekker, lokaal en duurzaam ontbijtje. Het schepencollege had van 7.30 uur tot 9 uur postgevat aan de drukke verbinding op het kruispunt van de Bredabaan en de Augustijnslei. 

 1. Burgerbeweging reageert na 2 weken radiostilte op Turnhoutsebaan als fietsstraat: “Eerste stap om er weer ‘de baan’ van te maken”
  PREMIUM
  BORGERHOUT

  Burgerbewe­ging reageert na 2 weken radiostil­te op Turnhoutse­baan als fiets­straat: “Eerste stap om er weer ‘de baan’ van te maken”

  De Turnhoutsebaan in Borgerhout wordt een fietsstraat. Het nieuws sloeg eind september in als een bommetje. Na reacties van de stad, het district, de politie, buurtbewoners en gewezen burgervader Bob Cools, bleef het verdacht stil bij de burgerbeweging ‘Pak ze aan, de Turnhoutsebaan’. Tot nu. “Op lange termijn moet de Turnhoutsebaan terug de De Keyserlei van Borgerhout worden.”
 1. Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later
  Livios

  Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later

  De nieuwe generatie 50-plussers is meer bezig met haar toekomst en hoe ze wil wonen. Vier op de tien 50-plussers willen zelfs nog vóór hun pensioen verhuizen naar een kleinere woning, op maat van hun oude dag. Bijna de helft van hen kiest resoluut voor een appartement. Dat blijkt uit een woononderzoek van vastgoedspecialist Hillewaere. Maar hoe ziet zo’n woning voor levenslang wonen eruit? En moet je daarvoor altijd verhuizen? Bouwsite Livios zocht het uit.
 2. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.
 3. Kalmthouts ingenieursstudent Tuur (22) rijdt met zelfgemaakte zonnewagen door Marokkaanse Sahara
  Kalmthout

  Kalmthouts ingenieurs­stu­dent Tuur (22) rijdt met zelfgemaak­te zonnewagen door Marokkaan­se Sahara

  De 22-jarige Tuur Van Den Bergh uit Kalmthout neemt deel aan de ‘Solar Challenge Morocco’, een rally voor wagens aangedreven door zonne-energie. Dat doet hij samen met het Agoria Solar Team van de KU Leuven. De ploeg van twintig ingenieursstudenten zal volgende week op vijf dagen tijd 2.500 kilometer moeten afleggen doorheen de Marokkaanse Sahara met hun zelfgebouwde ‘BluePoint Atlas’.