Het gemeentehuis van Brasschaat.
Volledig scherm
Het gemeentehuis van Brasschaat. © Laenen

Basisschool Triolo sluit na drie coronabesmettingen

BrasschaatDe basisschool voor buitengewoon onderwijs Triolo in Brasschaat sluit tot 3 februari de deuren na drie coronabesmettingen. Het gaat om twee leerkrachten en één leerling. Op Triolo zitten in totaal 230 leerlingen en een zestigtal leerkrachten. Die zullen maandag allemaal getest worden.

 1. Heeft de vinylmicrobe ook jou te pakken? In deze Antwerpse onafhankelijke zaken kan je terecht: “We krijgen zelfs jongeren van twaalf over de vloer”
  PREMIUM
  PROVINCIE

  Heeft de vinylmicro­be ook jou te pakken? In deze Antwerpse onafhanke­lij­ke zaken kan je terecht: “We krijgen zelfs jongeren van twaalf over de vloer”

  Is het zwarte goud aan een heropleving bezig of net niet? Worden vinylplaten nog verkocht in tijden van corona of gaat muziek exclusief digitaal over de toonbank? Wij gaan ‘cratediggen’ in de tientallen onafhankelijke platenwinkels van de Koekenstad en de enkele volharders in de rest van de provincie. “Ik heb zelf geen idee hoeveel duizenden platen er in mijn kelder liggen stof te vergaren.”
 2. “Hij maakte niet alleen je schoenen, hij vrolijkte ook je hart op”: afscheid van langst werkende Belg Vic Van Alphen (95), schoenmaker van zijn 14de tot zijn 91ste
  PREMIUM
  Kalmthout

  “Hij maakte niet alleen je schoenen, hij vrolijkte ook je hart op”: afscheid van langst werkende Belg Vic Van Alphen (95), schoenma­ker van zijn 14de tot zijn 91ste

  Victor Van Alphen (95), ’s lands bekendste schoenmaker, is overleden. Tot vier jaar geleden, tot zijn 91ste(!), kroop hij nog regelmatig achter zijn leest. Hij was de laatste telg van de schoenmakersfamilie Van Alphen die héél Kalmthout en omstreken van opgelapte schoenen heeft voorzien. Een stielman zoals ze er nog weinig maken. Een eerbetoon aan de man die eeuwig schoenmaker leek te blijven.
 1. Deze hond snuffelt naar coronabesmettingen op de luchthaven
  Play

  Deze hond snuffelt naar coronabe­smet­tin­gen op de luchthaven

 2. Gefrustreerd door corona? Reageer je af in de Rage Room van jeugddienst Tessenderlo
  Play

  Gefrus­treerd door corona? Reageer je af in de Rage Room van jeugd­dienst Tessender­lo