Het gemeentehuis van Brasschaat.
Volledig scherm
Het gemeentehuis van Brasschaat. © Laenen

Basisschool Triolo sluit na drie coronabesmettingen

BrasschaatDe basisschool voor buitengewoon onderwijs Triolo in Brasschaat sluit tot 3 februari de deuren na drie coronabesmettingen. Het gaat om twee leerkrachten en één leerling. Op Triolo zitten in totaal 230 leerlingen en een zestigtal leerkrachten. Die zullen maandag allemaal getest worden.

 1. Hangjongeren teisteren centrum Kapellen: “Sommige buurtbewoners durven hun kinderen niet meer laten buitenkomen”
  Kapellen

  Hangjonge­ren teisteren centrum Kapellen: “Sommige buurtbewo­ners durven hun kinderen niet meer laten buitenko­men”

  Op verschillende plekken in het centrum van Kapellen zorgen hangjongeren voor overlast. Ludo De Bruyn, gepensioneerd hoofdinspecteur van de federale gerechtelijke politie te Antwerpen en huidig gemeenteraadslid voor Vlaams Belang, luidt de alarmbel. “Ik krijg klachten over flagrante corona-inbreuken, lawaai, provocaties, agressie, wildplassen, alcohol- en drugsmisbruik... Voor de buurt is de maat vol.” Politiezone Noord laat weten dat er extra mankrachten op het terrein in zullen ingezet worden.
 2. Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Een foundation- of lipstickvlek op je lievelingstas? Wat je ook doet, ga de vlek niet met water te lijf! Zo maak je de schade alleen maar groter. Ook dure wondermiddeltjes hoef je niet in huis te halen. Dé ideale bondgenoot bij lastige vlekken op je leren tas is goedkoper dan je denkt. Meer zelfs, je hebt het vast in huis. Vaseline is afkomstig van petroleum en slaagt er daarom als geen ander in om vuildeeltjes te capteren zodat je ze makkelijk kan verwijderen. Smeer een royale hoeveelheid van de klassieker op de make-up vlek. Laat even inwerken en verwijder het goedje met een vochtige doek. Herhaal indien nodig. Laat de crème een vette glans na op je handtas? Wrijf het overtollige vet weg met een beetje milde detergent op een zachte doek.
 1. Kunstenaar Pol Verswijver (71) blijft schilderen na hersenbloeding: “Mijn laatste strohalm”
  PREMIUM
  Brasschaat

  Kunstenaar Pol Verswijver (71) blijft schilderen na hersenbloe­ding: “Mijn laatste strohalm”

  De Antwerpse kunstenaar Pol Verswijver (71) raakte bijna drie jaar geleden door een hersenbloeding verlamd aan de rechterzijde van zijn lichaam. Zijn passie voor schilderen heeft hij echter weer kunnen oppikken. In het woon- en zorgcentrum De Mick in Brasschaat maakt hij met zijn linkerhand abstracte werken. Deze bezigheid barstte zo uit haar voegen dat Pol er nu zijn eigen atelier heeft. “Schilderen geeft me moed in het leven”, aldus de goedlachse man.
 1. Bestuurder filmt hoe vulkanisch puin op auto tikt tijdens nieuwe uitbarsting Etna
  Play

  Bestuurder filmt hoe vulkanisch puin op auto tikt tijdens nieuwe uitbar­sting Etna

 2. Willy Sommers gaat voor het eerst in duet met zijn dochter die hij 18 jaar niet zag
  Play
  Liefde voor Muziek

  Willy Sommers gaat voor het eerst in duet met zijn dochter die hij 18 jaar niet zag