De bejaarde vrouw werd overgebracht naar het ziekenhuis.
Volledig scherm
De bejaarde vrouw werd overgebracht naar het ziekenhuis. © Marc De Roeck

97-jarige bewoonster komt om bij woningbrand

BrasschaatIn de Lage Kaart heeft het zondagavond rond 23 uur gebrand. De brand brak uit achteraan de woning. Daar ging het vuur lelijk te keer. De brandweer ging onmiddellijk op zoek naar de bewoonster (97). Zij werd bewusteloos aangetroffen in haar slaapkamer op de eerste verdieping.

  1. Hoe glazenwasser Stephaan Du Lion bijna wegkwam met vier moorden, tot hij zich versprak: “Volgens mij was de keuken links”
    PREMIUM
    Antwerpen

    Hoe glazenwas­ser Stephaan Du Lion bijna wegkwam met vier moorden, tot hij zich versprak: “Volgens mij was de keuken links”

    Seksueel geweld, messteken en wurgingen met koorden,... het was de modus operandi van seriemoordenaar Stephaan Du Lion. De glazenwasser uit Deurne zal zich komende week voor het assisenhof moeten verantwoorden voor de moord op vier vrouwen tussen 1992 en 1997. Een positieve DNA-match zorgde in 2018 voor de doorbraak in de oudste moord, die op Ariane Mazijn. Voor de drie andere moorden zette Du Lion zonder het zelf te beseffen de speurders op de goeie weg. Een reconstructie.