Het BK Wielrennen in de vorm van eendaagse koers ging voor het eerst door in Brasschaat in het jaar 1926. Honderd jaar later is dat opnieuw het geval. Noot: deze foto is een beeld van het BK Wielrennen in Brasschaat uit 1930
Volledig scherm
Het BK Wielrennen in de vorm van eendaagse koers ging voor het eerst door in Brasschaat in het jaar 1926. Honderd jaar later is dat opnieuw het geval. Noot: deze foto is een beeld van het BK Wielrennen in Brasschaat uit 1930 © Stijn Caremans

100 jaar na eerste BK Wielrennen in Brasschaat gaat kampioenschap er opnieuw door

BrasschaatSinds 1926 is het Belgisch Kampioenschap Wielrennen een eendaagse wedstrijd. De eerste editie van dit concept ging door in Brasschaat. Exact een eeuw later zal de gemeente opnieuw het decor zijn van deze koersmatch voor elite mannen en elite vrouwen.

 1. In 1994 overleed hun moeder bij een auto-ongeval, nu gaan zussen op zoek naar meer informatie: “De onwetendheid blijft knagen”
  Boom/Rumst/Merksem/Deurne

  In 1994 overleed hun moeder bij een au­to-ongeval, nu gaan zussen op zoek naar meer informatie: “De onwetend­heid blijft knagen”

  Vanessa (37) en Jessica D’haese (38) zijn gestart met een zoektocht naar informatie over hun overleden moeder Nancy Van Landeghem. Zij kwam in 1994 om het leven in een ongeval nabij de Belgisch-Franse grens, toen de zussen zelf amper 9 en 11 jaar waren. Met de weinige gegevens die ze nu hebben, hopen ze via de sociale media de hiaten in het verhaal te kunnen invullen. “We zouden graag alles een plaats kunnen geven, maar als je achterblijft met zoveel vragen is dat onmogelijk.”
 2. Hiphopfestival Fire Is Gold vindt plaats op 4 september, Ampere Open Air (wellicht) dag nadien
  ANTWERPEN

  Hiphopfes­ti­val Fire Is Gold vindt plaats op 4 september, Ampere Open Air (wellicht) dag nadien

  De festivalzomer op de Antwerpse Middenvijver begint eindelijk in zijn plooi te vallen. Nadat eerder bekend werd gemaakt dat de Duits-Bosnische dj-ster Solomun de festivalweide eind augustus zal inpalmen, maakt het hiphopfestival Fire Is Gold nu bekend de tenten op te slaan op zaterdag 4 september. Underground-festival Ampere Open Air, dat wellicht een dag later zal plaatsvinden maar nog niet bevestigd is, komt later met een statement.
 3. Damso headliner op Fire Is Gold 2021: “Voor één dag de meest gestreamde artiest ter wereld”
  ANTWERPEN

  Damso headliner op Fire Is Gold 2021: “Voor één dag de meest gestreamde artiest ter wereld”

  Het hiphopfestival Fire Is Gold op de Middenvijver in Antwerpen maakte woensdagochtend eindelijk de eerste namen bekend voor het festival op 4 september. Damso, nationale trots in de wereldwijde hiphop-scene, zal het hoofdpodium headlinen. Verder haalt het festival met onder andere Bizzey, Broederliefde, Dystinct en Freddie Konings het beste van wat België en Nederland te bieden heeft qua hiphop naar de Koekenstad.