1. Hugo (66) wil Bredabaan doen herleven: “Vroeger was het de Champs-Élysées van België, nu zijn er 40 lege vitrines op 1 kilometer”
  PREMIUM
  MERKSEM

  Hugo (66) wil Bredabaan doen herleven: “Vroeger was het de Champs-Élysées van België, nu zijn er 40 lege vitrines op 1 kilometer”

  De chicste winkelstraat van ’t land. De Meir en de Keyserlei waren er niks tegen. De hoogdagen van de Bredabaan in Merksem uit de vorige eeuw zijn al decennialang verstreken. Het hart van Merksemnaar Hugo Goedemé (66) bloedt als hij de leegstand en verwaarlozing in zijn geliefde straat ziet. En daarom wil hij er iets aan doen. “Willen is kunnen”. In zijn reportage ‘BredaBaan Beter (BBB)’ heeft hij een duidelijke boodschap voor startende winkeliers én beleidsmakers.
 2. Kind van Belgisch kolonialist en Rwandese moeder na 74 jaar eindelijk erkend: “Hilarisch om mijn eigen geboorte bewust mee te maken”
  PREMIUM
  Wuustwezel

  Kind van Belgisch kolonia­list en Rwandese moeder na 74 jaar eindelijk erkend: “Hilarisch om mijn eigen geboorte bewust mee te maken”

  De gemeenschap van metissen in ons land heeft een historisch moment beleefd. Die kinderen van een Belgisch kolonialist en Afrikaanse moeder gingen lange tijd zonder erkenning door het leven. Daar komt stilaan verandering in, want Paul Totori (74) uit Loenhout heeft woensdagochtend als allereerste metis een geboorteakte gekregen op het gemeentehuis van Wuustwezel. “Ik besta eindelijk.”
 1. Antwerpse Dirk (64) steunt vrouwenteam tijdens Scheldecross: “We willen ongelijkheid in veldrijden wegwerken, ook al is er nog een lange weg te gaan”
  ANTWERPEN

  Antwerpse Dirk (64) steunt vrouwen­team tijdens Schelde­cross: “We willen ongelijk­heid in veldrijden wegwerken, ook al is er nog een lange weg te gaan”

  Gendergelijkheid. Dat is waar Dirk Verbeeck (64) voor strijdt met zijn bedrijf Bonache. De prijs voor gendergelijkwaardigheid die Bonache dit jaar kreeg, weerspiegelt zich ook in het vrouwenwielerteam De Ceuster Bonache Cycling Team, dat zondag prominent aanwezig is op de Antwerpse Scheldecross. “Mannen en vrouwen zijn niet gelijk in veldrijden, kijk naar startgelden, vergoedingen en prijzengelden.”
 1. Refter, turnzaal, wijkbib en gang ingericht als noodklassen: twee gemeentescholen heropenen week na hevige brand
  PREMIUM
  Brasschaat

  Refter, turnzaal, wijkbib en gang ingericht als noodklas­sen: twee gemeente­scho­len heropenen week na hevige brand

  Door de aangestoken brand van vorige week woensdag moeten GIKO Kaart ‘t Veldhoppertje en GILO de Kaart in Brasschaat het voorlopig met elf klaslokalen minder stellen. Met de nodige creativiteit hebben de twee aanpalende gemeentescholen voor voldoende noodklassen in haar eigen gebouwen gezorgd om woensdag te kunnen heropenen. Die zijn gezellig ingericht dankzij geschonken of uitgeleend speelgoed en schoolgerief. “Ik ben heel nieuwsgierig naar mijn nieuwe klas”, zegt de 8-jarige Louis.

Populair in HLN+ REGIO

 1. Frank Verstraeten verkoopt Sportpaleis in halve dag uit met comeback Zillion: “Ik zoek nog een tiental mooie meisjes voor een erotisch waterballet”

  Frank Verstrae­ten verkoopt Sportpa­leis in halve dag uit met comeback Zillion: “Ik zoek nog een tiental mooie meisjes voor een erotisch waterbal­let”

  Hét comebackfeest van de legendarische Zillion in het Antwerpse Sportpaleis is in amper 11 uur uitverkocht. Mastermind Frank Verstraeten doet daarmee, opnieuw, het onmogelijke: méér tickets verkopen voor een jaren geleden platgegooide discotheek dan op eender welke hoognacht van diezelfde danstempel eind jaren 90. “En na Antwerpen veroveren we de Versuz in Hasselt.”
 1. Wereldbeker veldrijden strijkt neer op strand van Sint-Anneke. Dit moet je weten om Van Aert, Van der Poel en Pidcock zondag te spotten
  PREMIUM
  Antwerpen

  Wereldbe­ker veldrijden strijkt neer op strand van Sint-Anneke. Dit moet je weten om Van Aert, Van der Poel en Pidcock zondag te spotten

  Krijgen we een ‘old skool’ duel tussen Wout van Aert en Mathieu van der Poel? Of gaat wereldkampioen Tom Pidcock met de overwinning aan de haal? Dat komen we zondag te weten, tijdens de achtste manche van de UCI Wereldbeker veldrijden aan het Sint-Annastrand op de Antwerpse Linkeroever. Hoe geraak je aan de start? Wie zorgt er voor de ambiance? En wat is er nieuw aan het parcours? Onze redactie lijst het voor u op.