1. Nieuwe campus Excelsior Mariaburg feestelijk geopend: “Zonder fusie hadden we dit niet kunnen waarmaken”
  BRASSCHAAT

  Nieuwe campus Excelsior Mariaburg feestelijk geopend: “Zonder fusie hadden we dit niet kunnen waarmaken”

  Nadat de twee voetbalploegen Koninklijk Mariaburg VK en KFC Excelsior Kaart uit Brasschaat fuseerden eind 2018, heeft de fusieclub nu eindelijk ook een nieuwe campus. De club investeerde met hulp van de gemeente ruim 860.000 euro in nieuwe kleedkamers en een duurzaam kunstgrasveld. Zaterdag werden het veld en de nieuwbouw feestelijk geopend met tal van symbolische wedstrijden.
 1. Damso headliner op Fire Is Gold 2021: “Voor één dag de meest gestreamde artiest ter wereld”
  ANTWERPEN

  Damso headliner op Fire Is Gold 2021: “Voor één dag de meest gestreamde artiest ter wereld”

  Het hiphopfestival Fire Is Gold op de Middenvijver in Antwerpen maakte woensdagochtend eindelijk de eerste namen bekend voor het festival op 4 september. Damso, nationale trots in de wereldwijde hiphop-scene, zal het hoofdpodium headlinen. Verder haalt het festival met onder andere Bizzey, Broederliefde, Dystinct en Freddie Konings het beste van wat België en Nederland te bieden heeft qua hiphop naar de Koekenstad.
 2. Man riskeert vijf jaar cel omdat hij prostituees niet betaalde voor hun diensten: “Als dit verkrachting is, gaan veel mannen zweten”
  PREMIUM
  Antwerpen

  Man riskeert vijf jaar cel omdat hij prostitu­ees niet betaalde voor hun diensten: “Als dit verkrach­ting is, gaan veel mannen zweten”

  Is het verkrachting wanneer een klant van een prostituee ervandoor gaat zonder te betalen? Dat was dinsdag een belangrijke vraag in de rechtszaak tegen Laurent V.N. (39). Hij zou 24 vrouwen zo om de tuin geleid hebben, al is dat niet de enige aanklacht. Met valse soa-tests overtuigde hij sommigen om zonder condoom te vrijen, en hij zou ook met één slachtoffer ongewenste seksuele handelingen gesteld hebben. “Moet hij behandeld worden? Ja”, aldus zijn advocate. “Maar hij heeft nooit bijvoorbeeld een vrouw van haar fiets gesleurd.”
 1. Hiphopfestival Fire Is Gold stelt kraakvers, jong team voor: “We willen meer dan ooit onze sociale rol vervullen”
  PREMIUM
  ANTWERPEN

  Hiphopfes­ti­val Fire Is Gold stelt kraakvers, jong team voor: “We willen meer dan ooit onze sociale rol vervullen”

  Het Antwerpse hiphopfestival Fire Is Gold wil niet enkel mooie praatjes verkopen om zo divers mogelijk te zijn, maar wil het effectief ook zijn, en dat start bij de basis. Daarom werkt het festival vanaf nu met een volledig nieuw team van creatievelingen uit de lokale hiphopsector en wil het festival meer dan ooit een sociale functie vervullen. “Divers? Dat is een lelijk woord: representatief voor de samenleving.”
 1. REPORTAGE. Intiem openluchtconcert om 5 (!) uur ’s ochtends: “Zijn jullie ál wakker of nóg wakker?”
  PREMIUM
  ANTWERPEN

  REPORTAGE. Intiem openlucht­con­cert om 5 (!) uur ’s ochtends: “Zijn jullie ál wakker of nóg wakker?”

  Wie is er zo zot om op een zondagochtend om vier uur uit zijn nest te komen om naar een ingetogen pianoconcert te gaan kijken? Driehonderd man uit Antwerpen blijkbaar. De Duitse virtuoos Martin Kholstedt deed met zijn vleugelpiano het Rivierenhof ontwaken voor de opkomende zon. “Samen wakker worden met de muziek, de vogeltjes die beginnen fluiten, de dauw die verdwijnt voor de zon. Prachtig, toch?”
 2. “Zwart goud in bananendozen”: hotelmedewerkers openden nieuwe vinylshop in Centraal Station
  PREMIUM
  ANTWERPEN

  “Zwart goud in bananendo­zen”: hotelmede­wer­kers openden nieuwe vinylshop in Centraal Station

  Het loopt erg goed voor de tweedehands vinylshop Bananarama in het Centraal Station. Hotelreceptionisten Jorden (37) en Guido (44) kwamen zonder werk te zitten door de pandemie en wisselden het geweer dan maar van schouder via hun gemeenschappelijke passie: muziek. “Er is een heropleving in de leegstaande diamantenwinkels in het station, wij maken daar graag deel van uit.”
 1. In 1994 overleed hun moeder bij een auto-ongeval, nu gaan zussen op zoek naar meer informatie: “De onwetendheid blijft knagen”
  Boom/Rumst/Merksem/Deurne

  In 1994 overleed hun moeder bij een au­to-ongeval, nu gaan zussen op zoek naar meer informatie: “De onwetend­heid blijft knagen”

  Vanessa (37) en Jessica D’haese (38) zijn gestart met een zoektocht naar informatie over hun overleden moeder Nancy Van Landeghem. Zij kwam in 1994 om het leven in een ongeval nabij de Belgisch-Franse grens, toen de zussen zelf amper 9 en 11 jaar waren. Met de weinige gegevens die ze nu hebben, hopen ze via de sociale media de hiaten in het verhaal te kunnen invullen. “We zouden graag alles een plaats kunnen geven, maar als je achterblijft met zoveel vragen is dat onmogelijk.”
 1. “Tien minuten hield Rihanna het in die rauwe bunker vol”: terug naar de hoogdagen van club Petrol, waar altijd net iets meer mocht dan elders
  PREMIUM
  ANTWERPEN

  “Tien minuten hield Rihanna het in die rauwe bunker vol”: terug naar de hoogdagen van club Petrol, waar altijd net iets meer mocht dan elders

  Zweetdruppels die van het plafond vallen en jonkies die stapels bekers verzamelen tot aan het plafond. Petrol, de Antwerpse muziekclub waar rock-‘n'-roll, reggae en techno in harmonie samengingen, waar Tom Boonen kwam pintelieren, Rihanna haar neus ophaalde en nooit iemand geweigerd werd aan de deur. “Mindere avonden in Petrol waren minstens even goed als de meest legendarische feesten op andere locaties.”
 2. Hiphopfestival Fire Is Gold vindt plaats op 4 september, Ampere Open Air (wellicht) dag nadien
  ANTWERPEN

  Hiphopfes­ti­val Fire Is Gold vindt plaats op 4 september, Ampere Open Air (wellicht) dag nadien

  De festivalzomer op de Antwerpse Middenvijver begint eindelijk in zijn plooi te vallen. Nadat eerder bekend werd gemaakt dat de Duits-Bosnische dj-ster Solomun de festivalweide eind augustus zal inpalmen, maakt het hiphopfestival Fire Is Gold nu bekend de tenten op te slaan op zaterdag 4 september. Underground-festival Ampere Open Air, dat wellicht een dag later zal plaatsvinden maar nog niet bevestigd is, komt later met een statement.
 1. Wuustwezel wint na 150 jaar dan toch de ‘Slag om Achterbroek’ (maar aan de inwoners van Achterbroek: het ging maar om een spelletje)
  Kalmthout/Wuustwezel/Achterbroek

  Wuustwezel wint na 150 jaar dan toch de ‘Slag om Achter­broek’ (maar aan de inwoners van Achter­broek: het ging maar om een spelletje)

  Achterbroek werd op 1 juli 1871, exact 150 jaar geleden dus, uitgeroepen tot zelfstandige parochie. Dat gebeurde niet zomaar zonder slag of stoot want zowel Kalmthout als Wuustwezel hielden het jaren tegen. Met het spel ‘Slag om Achterbroek’ nemen Hilde en Ann Francken iedereen mee door de geschiedenis van Achterbroek. Woensdag namen enkele schepenen uit beide gemeenten het op tegen een derde team van de Kerkraad van Achterbroek. Kalmthout speelde al meteen vals, want ze daagden met drie op. En Wuustwezel: die namen wraak want ze wonnen.
 1. Volledig vernieuwd filiaal Dovy Keukens in Schoten is grootste keukentoonzaal van heel ons land
  Schoten

  Volledig vernieuwd filiaal Dovy Keukens in Schoten is grootste keukentoon­zaal van heel ons land

  Na 15 maanden werk is de gloednieuwe toonzaal van Dovy Keukens op de Bredabaan in Schoten op de grens met Merksem klaar. Met een oppervlakte van 3.600 vierkante meter is het de grootste keukentoonzaal in België. “Dit is ons vlaggenschip”, aldus zaakvoerder Donald Muylle (69), die donderdagavond zelf present tekende op de officiële opening. Het grote publiek is vanaf vrijdag welkom in het keukenpaleis.
 2. 20 procent minder processierupsen door koud voorjaar, maar overlast zal niet minder zijn: “Haarden beter wegzuigen dan wegbranden”
  PREMIUM
  Provincie Antwerpen

  20 procent minder processie­rup­sen door koud voorjaar, maar overlast zal niet minder zijn: “Haarden beter wegzuigen dan wegbranden”

  Het koude voorjaar leek de populatie processierupsen flink te hebben verminderd, maar de overlast zal er dit jaar helaas toch niet minder om zijn. De provincie Antwerpen zet extra in om gemeenten te ondersteunen door informatieborden en waarschuwingslint uit te delen. “We zetten nu meer in op stofzuigen in plaats van biociden of wegbranden en we stimuleren ook het ophangen van mezenkastjes”, klinkt het bij processierups-expert Kathleen Verstraete. Al blijken die laatste ook in trek bij dieven, want in Lille werden er op enkele dagen tijd dertig gestolen.
 3. Dronken fan biedt 50 euro voor gevangen drumstok van Black Box Revelation: voltreffer voor eerste concert in Het Veld
  PREMIUM
  WOMMELGEM

  Dronken fan biedt 50 euro voor gevangen drumstok van Black Box Revelation: voltreffer voor eerste concert in Het Veld

  Voor wie er nog aan twijfelt, het festivalseizoen is wel degelijk begonnen. Enkele honderden muziekliefhebbers bewogen zich donderdagavond naar een maisveld in - godbetert - Wommelgem voor wat voor velen het eerste concert was in een veel te lange tijd. Jan Paternoster en zijn Black Box Revelation hadden er duidelijk ook zin in: “We gaan ons toch gewoon allemaal in een karreke zuipen vanavond?”