We Ride Flanders met ‘slechts’ 6.000 deelnemers: “Comfortabeler rijden, maar we missen toch sfeer van De Ronde”

Vlaamse ArdennenIets meer dan zesduizend wielertoeristen zijn zondag verschenen aan de start van We Ride Flanders, de Ronde van Vlaanderen voor Wielertoeristen.

 1. “Ik heb mijn carrière te danken aan meester Eric”: wielrenner Dries Devenyns ziet zijn turnmeester terug in de vrije basisschool in Berchem
  PREMIUM
  KLUISBERGEN

  “Ik heb mijn carrière te danken aan meester Eric”: wielrenner Dries Devenyns ziet zijn turnmees­ter terug in de vrije basis­school in Berchem

  Het weerzien tussen wielrenner Dries Devenyns (38) en turnmeester Eric T’Kindt (58) op de speelplaats van de vrije basisschool in Berchem-Kluisbergen is hartelijk. De meester troont zijn vroegere leerling meteen mee naar de turnzaal van toen. Voor Dries het beseft, staat hij op zijn hoofd. En Eric met hem, dat spreekt. “Hij gaat er nog altijd vol voor, merk ik”, glimlacht Dries, eens hij weer vaste grond onder de voeten heeft.
 2. Luc en Geert verhuren 11.000 theaterkostuums en attributen in Etikhove: “Alles is ons in de schoot geworpen”
  MAARKEDAL

  Luc en Geert verhuren 11.000 theaterkos­tuums en attributen in Etikhove: “Alles is ons in de schoot geworpen”

  Niet minder dan 11.000 kostuums hangen in de Berkenstraat in Etikhove. Theatergezelschappen wanen zich in een paradijs als ze het pand van Luc Provost en Geert Verheyen binnenstappen. De afdeling verhuur van theaterkostuums en -rekwisieten van CC Maskerade draait sinds het voorjaar op volle toeren in het voormalige warenhuis. “De timing kon inderdaad beter…”