De maatregel moet vermijden, dat vuilniswagens het verkeer ophouden in de ochtendspits en aan schoolomgevingen.
Volledig scherm
De maatregel moet vermijden, dat vuilniswagens het verkeer ophouden in de ochtendspits en aan schoolomgevingen. © Ronny De Coster

Vuilniskar komt uur vroeger om ochtendspits aan scholen te vermijden

BrakelDe ophalers van huisvuil rijden vanaf de jaarwisseling in Brakel een uur vroeger uit. Daardoor vermijden ze om in de ochtendspits te belanden.

 1. Silke Van Avermaet (Asterix Avo): “Er zijn redenen genoeg om de bekermatch tegen Michelbeke niet te onderschatten”
  volleybal liga A vrouwen

  Silke Van Avermaet (Asterix Avo): “Er zijn redenen genoeg om de bekermatch tegen Michelbeke niet te onderschat­ten”

  De huidige volleybalcompetitie in de Liga A bij de vrouwen mag je gerust in twee splitsen. Er was de periode van 2020 waarin niet alle ploegen aan de wedstrijden wilden starten. Elk team had zijn duidelijke argumenten en daar hebben we alle begrip voor. Elk standpunt verdient het volste respect. Deze bizarre tijd ligt nu achter de rug. Vanaf januari 2021 begint het tweede deel. Vanaf nu zijn alle negen vrouwenteams in de strijd voor de Belgische beker en het nationaal kampioenschap betrokken.
 2. Burgemeester wil snel informatie over vaccinatie: “Er komt zeker één vaccinatiedorp, misschien twee, en verder weten we nog niets”
  Regio

  Burgemees­ter wil snel informatie over vaccinatie: “Er komt zeker één vaccinatie­dorp, misschien twee, en verder weten we nog niets”

  In de eerstelijnszone Zottegem-Brakel-Lierde-Oosterzele-Herzele-Sint-Lievens-Houtem wordt zeker één vaccinatiedorp gebouwd. “Misschien komen er wel twee. Het is immers belangrijk dat het vaccineren zo dicht mogelijk bij de woonplaats van de mensen gebeurt. We hopen hierover zo snel mogelijk duidelijkheid te krijgen", zegt de Zottegemse burgemeester Jenne De Potter (CD&V).
 1. Oplettende serveerster redt jongetje (11) van mishandelende ouders
  Play

  Oplettende serveer­ster redt jongetje (11) van mishande­len­de ouders

 2. Plastische chirurgie beleeft hoogdagen sinds coronapandemie
  Play

  Plastische chirurgie beleeft hoogdagen sinds coronapan­de­mie