Illustratiebeeld
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratiebeeld © Getty

Verkrachtte man (28) vriendin van zijn lief na 'flirterige avond'? “Schuldbewuste berichtjes achteraf zijn bewijs”

Nieuwpoort/Brakel/WetterenDe Veurnse strafrechter buigt zich over een opvallende zedenzaak: een 28-jarige man uit Brakel wordt verdacht van aanranding en verkrachting van een goeie vriendin (25) van zijn eigen lief. Dat gebeurde na een nochtans ‘gezellig’ en ‘flirterig’ avondje in Nieuwpoort, waarbij volgens de verdediging gefantaseerd werd over een triootje. De man riskeert drie jaar cel maar ontkent dat hij aanrandde en verkrachtte. “Hij smeekte achteraf wel om niet naar de politie te stappen.” Het slachtoffer eist 10.000 euro schadevergoeding.

 1. Stad vraagt trajectcontroles aan op Edelareberg en N60 in Oudenaarde
  Leupegem/Edelare

  Stad vraagt trajectcon­tro­les aan op Edelare­berg en N60 in Oudenaarde

  Het stadsbestuur van Oudenaarde dient bij het Agentschap Wegen en Verkeer een aanvraag in om een trajectcontrole in te voeren op de N60 Ronseweg in Oudenaarde en N8 Edelareberg in Edelare. De stad gaat daarmee in op de vernieuwde aanvraagprocedure voor lokale besturen en politiezones om snelheidscontroles te plaatsen op gewestwegen. “Vlot en veilig verkeer in onze stad staan hierbij voorop”, zegt schepen van Mobiliteit Peter Simoens (Open Vld).
 2. “Ik heb mijn carrière te danken aan meester Eric”: wielrenner Dries Devenyns ziet zijn turnmeester terug in de vrije basisschool in Berchem
  PREMIUM
  KLUISBERGEN

  “Ik heb mijn carrière te danken aan meester Eric”: wielrenner Dries Devenyns ziet zijn turnmees­ter terug in de vrije basis­school in Berchem

  Het weerzien tussen wielrenner Dries Devenyns (38) en turnmeester Eric T’Kindt (58) op de speelplaats van de vrije basisschool in Berchem-Kluisbergen is hartelijk. De meester troont zijn vroegere leerling meteen mee naar de turnzaal van toen. Voor Dries het beseft, staat hij op zijn hoofd. En Eric met hem, dat spreekt. “Hij gaat er nog altijd vol voor, merk ik”, glimlacht Dries, eens hij weer vaste grond onder de voeten heeft.