Refuge Kapelleberg in Maarkedal: slapen in een prachtig gerenoveerde vierkantshoeve.
Volledig scherm
PREMIUM
Refuge Kapelleberg in Maarkedal: slapen in een prachtig gerenoveerde vierkantshoeve. © Foto Ronny De Coster

Van B&B’s die koers ademen tot een huurhuis voor veertig vrienden: wij selecteerden 10 topverblijven in de Vlaamse Ardennen

Vlaamse ArdennenPCR-testen, landen met een rode, oranje of groene kleur. Reizen deze zomer brengt onnodig veel stress met zich mee, behalve als je er in eigen land op uit trekt natuurlijk. Voor uw gemak zochten wij de mooiste slaapplekken in de Vlaamse Ardennen, toch een van de mooiste regio’s van Vlaanderen. Op een van deze tien adressen vind je zeker en vast de welverdiende rust die iedereen deze zomer verdient. Wil je in de streek stoppen om iets te eten of te drinken? Lees het hier

 1. Streamz-serie '2DEZIT’ brengt studentenleven in beeld: relaties, vriendschap én de zoektocht naar jezelf
  Play
  TV

  Streamz-se­rie '2DEZIT’ brengt studenten­le­ven in beeld: relaties, vriend­schap én de zoektocht naar jezelf

  ‘2DEZIT’ verschijnt vanaf 29 september op Streamz. De serie geeft de kijkers een inkijk in het turbulente studentenleven. Hoofdrollen Lotte (Ninalotte Roose), Lucas (Nathan Bouts) en hun kotgenoten komen voor heel wat uitdagingen en moeilijke keuzes te staan. Ze worden geconfronteerd met relaties, vriendschappen, drugs en gaan op zoek naar hun ware identiteit. De reeks gaat geen enkel taboe uit de weg.
 2. Deze keikoppen lieten dertig jaar geleden de kasseien van de Vlaamse Ardennen beschermen: “Toen maakten we ons niet populair, maar intussen weet iedereen wel beter”
  PREMIUM
  Vlaamse Ardennen

  Deze keikoppen lieten dertig jaar geleden de kasseien van de Vlaamse Ardennen beschermen: “Toen maakten we ons niet populair, maar intussen weet iedereen wel beter”

  Drie medewerkers van de regionale milieuvereniging Milieufront MOW zijn opgenomen in de ‘Orde van Bescherming Kasseipatrimonium’. Paul Van Ceunebroeck, Marc De Jonghe en Robin Vanheuverswyn kregen het bijna dertig jaar geleden voor mekaar dat 25 kasseistroken in de Vlaamse Ardennen geklasseerde monumenten werden. “We haalden ons toen de woede van een pak mensen op de nek. Maar intussen blijkt toch al lang dat we het gelijk aan onze kant hadden”, bedenken ze.