Archieffoto Ronny De Coster
Volledig scherm
© Archieffoto Ronny De Coster

Twee nieuwe wandeltochten leiden naar mooiste plekjes van Everbeek en Parike

Everbeek/ParikeTwee nieuwe, tijdelijke wandeltochten leiden stappers de komende weken door Everbeek en Parike. De routes zijn uitgestippeld door de wandelvereniging De Padstappers uit Geraardsbergen.

 1. Het verhaal achter de succesvolle openluchtfitness van Strongbox: “Na anderhalf jaar tellen we al 400 leden”
  PREMIUM
  Liedekerke/Aalst

  Het verhaal achter de succesvol­le openlucht­fit­ness van Strongbox: “Na anderhalf jaar tellen we al 400 leden”

  Het idee is simpel: plaats een gepimpte zeecontainer samen met enkele fitnesstoestellen op een locatie en je krijgt een Strongbox. Maar het concept van Jan Delcourt uit Liedekerke en Steven De Meijer uit Aalst, beiden 33 jaar, slaat duidelijk aan met honderden leden op de zes locaties samen in België en Nederland. “Strongboxen werd intussen al een werkwoord”, lacht Steven. “In de fitness ben je op je eentje bezig, bij ons doe je het in groep en in openlucht. Veel fijner toch?”
 2. Na zoektocht van 22 (!) jaar ontmoeten verre neven Nicolas uit Brussel en Frans uit de VS elkaar op de Grote Markt van Ronse: “Hier werd 500 jaar geleden onze voorvader onthoofd door Hertog van Alva”
  PREMIUM
  RONSE

  Na zoektocht van 22 (!) jaar ontmoeten verre neven Nicolas uit Brussel en Frans uit de VS elkaar op de Grote Markt van Ronse: “Hier werd 500 jaar geleden onze voorvader onthoofd door Hertog van Alva”

  Een historisch moment op de Grote Markt van Ronse. Daar ontmoetten de verre neven Nicolas De Potter d’Indoy (65) uit Brussel en Frans-Bruno De Potter (62) uit Amerika elkaar op de plek waar hun verre voorvader Liévin De Potter in 1568 werd onthoofd op bevel van de Spaanse inquisiteur hertog Alva. Aan de kennismaking ging een zoektocht van 22 jaar vooraf.