Lutgarde Maes werd op 13 oktober dood aangetroffen in de tuin van haar woning aan de Elverenberg.
Volledig scherm
Lutgarde Maes werd op 13 oktober dood aangetroffen in de tuin van haar woning aan de Elverenberg. © Ronny De Coster

Tuinman ontkent, maar blijft in de cel voor de moord op Lutgarde Maes (67) in Brakel

De 46-jarige tuinman die verdacht wordt van de moord op Lutgarde Maes (67) uit Brakel, blijft in de cel. Dat heeft de raadkamer in Oudenaarde beslist. De Gambiaan blijft elke betrokkenheid ontkennen.

0 reacties

 1. Françoise Opsomer rondt met Zullen we zwijgen? na 30 jaar trilogie af: begonnen als secretaresse van Hugo Claus, nu het liefst schrijvend aan een cafétafel
  PREMIUM
  RONSE

  Françoise Opsomer rondt met Zullen we zwijgen? na 30 jaar trilogie af: begonnen als secretares­se van Hugo Claus, nu het liefst schrijvend aan een cafétafel

  Francoise Opsomer (62) uit Ronse publiceerde samen met Wim Trommelmans Zullen we zwijgen?, de derde roman van hun trilogie over de zustersteden Gent, Antwerpen en Brugge. Ze begonnen onder het pseudoniem Weduwe Oppermans aan dat drieluik in 1990, toen ze nog partners waren, zakelijk én relationeel. “Ik kan me voorstellen dat de titel van het laatste boek op enige ironie wordt onthaald door wie mij kent”, grijnst Françoise.
 2. Gemeente stopt plannen voor cultuurzaal in de koelkast: “Onverantwoord om bouw te starten gezien onzekere financiële toestand”
  PREMIUM
  Nederbrakel

  Gemeente stopt plannen voor cultuur­zaal in de koelkast: “Onverant­woord om bouw te starten gezien onzekere financiële toestand”

  Het gemeentebestuur van Brakel zet de geplande bouw van een podiumzaal en nieuwe thuis voor de kunstacademie on hold. “Het is niet verantwoord om nu een bouw op te starten, die we door de stijgende prijzen misschien niet afgewerkt krijgen”, motiveert cultuurschepen Marijn Devalck de beslissing. “De gemeente heeft dus voor niets een huis onteigend en afgebroken”, reageert gemeenteraadslid Jan Haegeman (N-VA) verbolgen.