Foto Ronny De Coster
Volledig scherm
© Foto Ronny De Coster

Skaters leven zich uit op tijdelijk skatepark op parking Tirse

NederbrakelHet skatepark bij de sporthal De Rijdt is opgedoekt. In afwachting van de bouw van een nieuw park staan de toestellen tijdelijk op de parking Tirse.

 1. Twee brandstichtingen op één dag: “Het gaat op Rijdtmeersen van kwaad naar erger sinds ontslag toezichter”
  PREMIUM
  Brakel

  Twee brandstich­tin­gen op één dag: “Het gaat op Rijdtmeer­sen van kwaad naar erger sinds ontslag toezichter”

  Brakels burgemeester Stefaan Devleeschouwer (Open Vld) kondigt aan dat de politie meer zal patrouilleren in en rond het recreatiegebied De Rijdtmeersen in Nederbrakel. Vorige week stichtten vandalen er op één dag twee keer brand. “Door de parkwachter te ontslaan, heeft gemeente het probleem zelf laten verergeren”, zegt de oppositie in de gemeenteraad over de situatie.
 2. Maarten (28) brengt weer leven in feestzaal van Brouwerij Liefmans: “Genieten van bier, deelgerechten en ongedwongen gezelligheid”
  PREMIUM
  Oudenaarde

  Maarten (28) brengt weer leven in feestzaal van Brouwerij Liefmans: “Genieten van bier, deelgerech­ten en ongedwon­gen gezellig­heid”

  De voormalige trouw- en feestzaal van Brouwerij Liefmans in Oudenaarde wordt een foodsharing-restaurant. Initiatiefnemer Maarten Galland (28) barst van de ideeën om van de brouwerijsite aan de Schelde een hippe ontmoetingsplek te maken. Voor Odnar werkt hij alleen met plaatselijke partners. En daarbij hoort zelfs de Brouwerij Roman. “Concurrentie? Zo zien wij dat niet!”