Om aan zijn volgers op Facebook te tonen dat hij druk aan het werk is aan gemeentelijke dossiers, post schepen Peter Vanderstuyf op 9 september vorig jaar deze foto, gemaakt op zijn illegaal aangelegd terras.
Volledig scherm
PREMIUM
Om aan zijn volgers op Facebook te tonen dat hij druk aan het werk is aan gemeentelijke dossiers, post schepen Peter Vanderstuyf op 9 september vorig jaar deze foto, gemaakt op zijn illegaal aangelegd terras. © Facebook

Schepen van Ruimtelijke Ordening probeert eigen tuin vol bouwovertredingen te regulariseren: “Ik heb als politicus niet méér rechten, maar ook niet minder, toch?”

Brakel/EverbeekDe Brakelse Schepen van Ruimtelijke Ordening Peter Vanderstuyf (Open Vld) gaat strenger toezien op bouwovertredingen, maar ondertussen is zowat alles rond zijn eigen huis één grote bouwovertreding. Dat blijkt uit een rapport van de dienst Stedenbouw. Ondertussen zit de liberaal aan de knoppen van een nieuw uitvoeringsplan, dat plotsklaps ook zijn eigendom in regel zou brengen. De kunstgrepen die de politicus daarvoor de voorbije drie jaar uitvoerde, roepen vragen op.

 1. Saturnus Michelbeke ziet twee wedstrijden uitgesteld worden na positieve coronatest
  Volleybal Liga A vrouwen

  Saturnus Michelbeke ziet twee wedstrij­den uitgesteld worden na positieve coronatest

  Nadat vrijdagavond net voor de training een speelster van Saturnus Michelbeke positief testte op corona besliste de volledige groep om meteen in quarantaine te gaan en werd de wedstrijd van zaterdag tegen Limburg uitgesteld. Ondertussen ondergingen alle speelsters en de technische staf zaterdag een PCR-test, maar die resultaten zijn momenteel nog niet allemaal binnen. Feit is wel dat Michelbeke ook dinsdagavond niet zal spelen tegen Antwerpen.
 2. Magische girlpower, hoopgevende natuurbeelden of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Magische girlpower, hoopgeven­de natuurbeel­den of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste films, series en docu’s voor het weekend. Deze week op het menu: een hoopgevende natuurdocumentaire over het lockdowneffect op Apple TV+, een magisch Brits kostuumdrama op Streamz en een doodeerlijk portret van Lars Bos, beter gekend als popartiest Snelle, op Netflix.
 1. Familie Coppens waagt zich aan de Surström­ming Challenge
  Play
  Camping Coppens

  Familie Coppens waagt zich aan de Surström­ming Challenge

 2. Met deze witte verf kan je bij warm weer flink wat uitsparen
  Play

  Met deze witte verf kan je bij warm weer flink wat uitsparen