Illustratiefoto Reuters
Volledig scherm
© Illustratiefoto Reuters

Rotary Club Brakel-Zwalmvallei organiseert wijnproeverij voor goede doelen

Brakel/Gavere/ZwalmVoor de vijfde keer organiseert Rotary Club Brakel-Zwalmvallei haar wijndegustatie Taste4Wine. Ze trekt daarvoor op zondag 3 oktober naar Wijnimport Van Hende in Gavere.

 1. Guido looft fikse beloning uit voor gouden tip naar inbrekers: “Ik word kwaad van zo’n lui die hardwerkende mensen bestelen. Ze hebben geluk dat ik niet thuis was”
  PREMIUM
  Oudenaarde/Welden

  Guido looft fikse beloning uit voor gouden tip naar inbrekers: “Ik word kwaad van zo’n lui die hardwerken­de mensen bestelen. Ze hebben geluk dat ik niet thuis was”

  Inbrekers zijn in Welden aan het werk geweest in de villa van Guido ‘Panthera’ Vanluchene, gekend van onder meer het aanpalende Amerikaanse restaurant Route 46. Opmerkelijk: het slachtoffer is zelf op reis en weet nog niet wat er is gestolen, maar looft alvast een fikse beloning uit voor de gouden tip naar de dader(s).
 2. Steenbakkerij Vande Moortel start met opvullen van kleiputten: “Na ontginnging streven we nu naar aantrekkelijk stuk natuur”
  PREMIUM
  Oudenaarde

  Steenbakke­rij Vande Moortel start met opvullen van kleiputten: “Na ontginn­ging streven we nu naar aantrekke­lijk stuk natuur”

  Steenbakkerij Vande Moortel start deze week met de werkzaamheden voor de transformatie van de voormalige ontginningsput rechtover het bedrijf aan de rechteroever van de Schelde. Binnen acht jaar moet daar een gloednieuw natuurgebied liggen, waar toeristen uit alle hoeken mogen uitwaaien en de fauna en flora rustig hun ding kunnen doen.
 1. Carnaval Brakel weert deelnemers uit stoet na wangedrag vorig jaar: “Volksfeest kan alleen als iedereen zich aan de afspraken houdt”
  PREMIUM
  Brakel

  Carnaval Brakel weert deelnemers uit stoet na wangedrag vorig jaar: “Volksfeest kan alleen als iedereen zich aan de afspraken houdt”

  Carnavalisten die vorig jaar tijdens de carnavalsstoet of de voorafgaande reclamekaravaan de veiligheidsmaatregelen aan hun laars hebben gelapt, mogen niet deelnemen aan volgende editie. Dat heeft Carnaval Brakel in samenspraak met de veiligheidscel beslist. “Hun gedrag was onveilig en respectloos, en dus onaanvaardbaar. Die mensen willen wij in de stoet niet meer zien", zegt de organisator.
 2. Slecht rapport voor twee van de vijf stagiairs van de Bommelsraad, één had al ontslag genomen: “In één klap zeven stappen achteruit”
  PREMIUM
  RONSE

  Slecht rapport voor twee van de vijf stagiairs van de Bommels­raad, één had al ontslag genomen: “In één klap zeven stappen achteruit”

  Van de vijf jongemannen die sedert 2020 stage lopen bij de Stedelijke Raad der Bommels hebben er twee een slecht rapport gekregen op de evaluatievergadering. Van de twee die wel goede punten hadden, is er één uit solidariteit met de gebuisden opgestapt. De vijfde kandidaat had er al de brui aan gegeven tijdens de Bommelsfeesten zelf. “Wat is hier eigenlijk de bedoeling van?”, vragen de verbouwereerde Bommelsgroeperingen zich af.