Geen romantische roeping maar besmet door een oude molenaar. Jan De Bou.
Volledig scherm
PREMIUM
Geen romantische roeping maar besmet door een oude molenaar. Jan De Bou. © RV

REEKS UITSTERVEND RAS - Jan De Bou doet de wieken draaien van de gerestaureerde Verrebeekmolen: “Besmet door het enthousiasme van een oude molenaar”

OpbrakelTussen 1994 en 1996 werd de Verrebeekmolen in Opbrakel, het privébezit van Frank De Moor, helemaal ontmanteld en heropgebouwd. De originele molen dateert van ergens tussen 1778 en 1825. De molenaar die de wieken al tien jaar laat draaien tot op vandaag is Jan De Bou. Hij woont in Leefdaal bij Leuven, is 63 en ziet maar één reden waarom iemand zich nog om een molen zou bekommeren: pure passie. Lees meer over onze reeks rond uitstervende beroepen in dit dossier.

 1. Trailer van aflevering 7 ‘House of the Dragon’ belooft meest intense en emotionele aflevering tot nu toe
  Play
  TV
  2

  Trailer van aflevering 7 ‘House of the Dragon’ belooft meest intense en emotionele aflevering tot nu toe

  De trailer voor de zevende aflevering van HBO-serie ‘House of the Dragon’ toont de eerste beelden van wat een zeer intense aflevering blijkt te worden. Het begint met de nasleep van de vurige dood van Laena Velaryon. Maar daar blijft het niet bij. Want er wordt ook een draak vermist en er lijken dodelijke allianties te zijn gevormd terwijl de spanningen in Westeros hun hoogtepunt bereiken.
 2. HUIZENJACHT. Petegem-aan-de-Leie, de grootste deelgemeente van Deinze: “Voor een kwalitatieve nieuwe rijwoning betaal je meer dan 300.000 euro”
  PREMIUM
  Deinze

  HUIZEN­JACHT. Petegem-aan-de-Leie, de grootste deelgemeen­te van Deinze: “Voor een kwalitatie­ve nieuwe rijwoning betaal je meer dan 300.000 euro”

  Op zoek naar een nieuwe stek of gewoon nieuwsgierig naar wat de huizen tegenwoordig kosten in Vlaanderen en waar iedereen wil wonen? Wij gaan elke week op onderzoek met een lokale vastgoedmakelaar. Deze week: Petegem-aan-de-Leie bij Deinze, een deelgemeente met drukke gewestwegen, een treinstation, uitgestrekte woonwijken, industriezones en veel sportfaciliteiten, maar zonder echte dorpskern. “Een deftige villa of ruime bungalow vind je bijna niet meer onder de 400.000 euro”, zegt Rik Schepens van Vastgoed Schepens Deinze.