Bewoners van D'Hoppe betoogden vorige maand nog tegen de vergunningsaanvraag en halen nu alvast voorlopig hun slag thuis.
Volledig scherm
PREMIUM
Bewoners van D'Hoppe betoogden vorige maand nog tegen de vergunningsaanvraag en halen nu alvast voorlopig hun slag thuis. © GEDR

Provincie weigert vergunning voor omstreden wolvenpark in Vloesberg: “Effecten op het milieu onvoldoende onderzocht”

Vloesberg/BrakelDe bevoegde ambtenaar van de Provincie Henegouwen heeft de aanvraag voor een Wolvenpark, annex toeristisch centrum door de familie Fort geweigerd. Tegen de plannen was er  fel protest van onder meer twee actiecomités en buurgemeente Brakel. 

  1. Ingrid Lagaisse staat al 16 jaar op Camping Panorama in Ruien. “We waren in het Kluisbos eerder al ‘s in slaap gevallen en dachten: daar is het rustig”
    PREMIUM
    KLUISBERGEN

    Ingrid Lagaisse staat al 16 jaar op Camping Panorama in Ruien. “We waren in het Kluisbos eerder al ‘s in slaap gevallen en dachten: daar is het rustig”

    Zestien jaar geleden installeerden Ingrid Lagaisse (67) en haar man Christin Persyn uit Kortrijk hun caravan op camping Panorama in Ruien. Ze kenden het Kluisbos omdat ze daar na een picknick al ’s in slaap waren gevallen. Christin is intussen overleden, Ingrid is er nog altijd. De hond Louis is haar metgezel en de mascotte van de kampeerplaats. “Er mogen hier volgens de regels geen honden loslopen. Maar Louis, dat is niet zomaar een hond.”