De familie Fort wil op haar gewezen stortplaats een toeristisch project ontwikkelen, maar ziet de zaken volgens tegenstanders veel te groot.
Volledig scherm
PREMIUM
De familie Fort wil op haar gewezen stortplaats een toeristisch project ontwikkelen, maar ziet de zaken volgens tegenstanders veel te groot. © Google

Plannen voor bouw van ‘kleine Pairi Daiza’ veroorzaken onrust in Vloesberg

Vloesberg/Brakel/RonseBij het gemeentebestuur van Vloesberg heeft de eigenaar van de zavelgroeven een aanvraag ingediend om er een soort van klein Pairi Daiza te ontwikkelen met als eerste project het organiseren van wolventoerisme. “Maar dit is de stap naar een veel groter project”, motiveert Filip De Bodt waarom het project al meteen tegenstand krijgt.

  1. Fanno Nijst vat met Olsa eindronde aan die de ploeg nooit mag winnen: “Eigenlijk volledig overbodig”
    Voetbal Tweede nationale eindronde

    Fanno Nijst vat met Olsa eindronde aan die de ploeg nooit mag winnen: “Eigenlijk volledig overbodig”

    Met een derde plaats in de eindrangschikking en de winst van de derde periodetitel heeft Olsa Brakel er een seizoen opzitten om nooit te vergeten. Via de eindronde zou geel-zwart de kroon op het werk kunnen zetten, maar aangezien Olsa, net als meerdere clubs in deze nacompetitie, geen licentie aanvroeg voor eerste nationale kan en mag geel-zwart de eindronde nooit winnen. Inmiddels lekten wel nieuwe versterkingen voor komend seizoen uit.