De organisatoren bij de voorstelling van de Free Feesten vier weken geleden. Schepen Sabine Hoeckamen ging toen mee op de foto.
Volledig scherm
PREMIUM
De organisatoren bij de voorstelling van de Free Feesten vier weken geleden. Schepen Sabine Hoeckamen ging toen mee op de foto. © Foto Ronny De Coster

Olsa Free Feesten mogen niet doorgaan: “Organisatie kan veiligheid niet garanderen”

BrakelDe aangekondigde Olsa Free Feesten gaan dan toch niet doorgaan. De gemeentelijke veiligheidscel met onder meer politie en brandweer, oordeelt dat het veilige verloop niet kan gegarandeerd worden. “De organisatoren zijn misschien wat te snel gegaan om hun huiswerk goed te maken”, bedenkt burgemeester Stefaan Devleeschouwer (Open Vld). Organisator Rik De Nijs reageert zwaar ontgoocheld.

 1. Het verhaal achter de succesvolle openluchtfitness van Strongbox: “Na anderhalf jaar tellen we al 400 leden”
  PREMIUM
  Liedekerke/Aalst

  Het verhaal achter de succesvol­le openlucht­fit­ness van Strongbox: “Na anderhalf jaar tellen we al 400 leden”

  Het idee is simpel: plaats een gepimpte zeecontainer samen met enkele fitnesstoestellen op een locatie en je krijgt een Strongbox. Maar het concept van Jan Delcourt uit Liedekerke en Steven De Meijer uit Aalst, beiden 33 jaar, slaat duidelijk aan met honderden leden op de zes locaties samen in België en Nederland. “Strongboxen werd intussen al een werkwoord”, lacht Steven. “In de fitness ben je op je eentje bezig, bij ons doe je het in groep en in openlucht. Veel fijner toch?”
 2. Tegen 2030 zou elke Vlaming toegang moeten hebben tot fiber: waar kan je nu al gebruik maken van het glasvezelnetwerk?
  Mijntelco

  Tegen 2030 zou elke Vlaming toegang moeten hebben tot fiber: waar kan je nu al gebruik maken van het glasvezel­net­werk?

  Fiber, ofwel glasvezel, is het internetnetwerk van de toekomst. Op dit moment heeft nog maar 8 procent van de Belgen toegang tot fiber. Maar de komende jaren wordt het glasvezelnetwerk stevig uitgebreid en zal het huidige kopernetwerk vervangen. Wat betekent dit voor jou? Welke voordelen biedt fiberinternet? En hoe kan je er nu al gebruik maken? Mijntelco.be legt het uit.