Op dit terrein langs de Rondweg wil Jumbo een warenhuis bouwen.
Volledig scherm
PREMIUM
Op dit terrein langs de Rondweg wil Jumbo een warenhuis bouwen. © Google

Milieuvereniging wil dat gemeente bouwvergunning voor Jumbo-warenhuis weigert: “Bouwen in overstromingsgebied zal wateroverlast in centrum nog vergroten”

NederbrakelDe Nederlandse warenhuisketen Jumbo maakt plannen voor een vestiging in Brakel. Maar dat is niet naar de zin van de regionale milieuvereniging Milieufront Omer Wattez (MOW). “De gekozen locatie ligt in overstromingsgebied. Hier bouwen, zou voor de Brakelaars nog meer wateroverlast veroorzaken”, vreest MOW. De vereniging dient alvast een bezwaar in.

 1. Olsa Brakel wuift kersvers prof Visar Shala uit met eindrondezege: “Zijn overstap naar Antwerp betekent dat we goed bezig zijn”
  voetbal tweede nationale

  Olsa Brakel wuift kersvers prof Visar Shala uit met eindronde­ze­ge: “Zijn overstap naar Antwerp betekent dat we goed bezig zijn”

  Een jeugdig Olsa heeft voor een stevige stunt gezorgd door met 1-2 te gaan winnen op het veld van Lyra-Lierse. Ondanks de winst zit het seizoen er voor de jongens van coach Nijst wel op, want de club vroeg geen licentie aan voor eerste nationale. Met de winst zorgde de ploeg wel voor een gepast afscheid voor Visar Shala die volgend seizoen prof wordt bij eersteklasser Antwerp. Kevin Haezebroeck was voor de gelegenheid coach op Lyra-Lierse.
 2. 5 tips voor het zonnige weekend in de Vlaamse Ardennen en de Denderstreek
  PREMIUM
  Vlaamse Ardennen/Denderstreek

  5 tips voor het zonnige weekend in de Vlaamse Ardennen en de Dender­streek

  Wat brengt het weekend? Mooi weer is alvast voorspeld. Dus trekken we voor onze tips vooral naar buitenactiviteiten. Met oude brommers over de hellingen van de Vlaamse Ardennen crossen of met de fiets door de bossen? In Aalst willen ze met een optocht van hun Ros Balatum “die van Deiremonne” eens plagen. Of wordt het meezingen op de Schlagerparade voor een goed doel in Geraardsbergen?