Marijn Devalck kijkt al reikhalzend uit naar ‘24 uur live’: “Ik zal dolgelukkig als we succes van vorig jaar kunnen evenaren”

BrakelSamen met meer dan honderd andere artiesten neemt Marijn Devalck dit weekend deel aan de muziekmarathon ‘24 uur live’ die Miguel Wiels en zijn band voor de tweede keer organiseren in het Sportpaleis in Antwerpen. 

 1. (ON)VEILIGHEIDSGEVOEL in Aalst deel 5: “Waarom geen ‘BIN voor Scholen’? Politie en schooldirecties wisselen nu al veel info uit om geweld te voorkomen. ”
  PREMIUM
  Aalst

  (ON)VEILIGHEIDSGEVOEL in Aalst deel 5: “Waarom geen ‘BIN voor Scholen’? Politie en schooldi­rec­ties wisselen nu al veel info uit om geweld te voorkomen. ”

  Yunus, Lukas, Bart, Kyano... De lijst met slachtoffers van zinloos geweld in Aalst lijkt de laatste maanden in sneltempo langer te worden. Het onveiligheidsgevoel zat volgens de laatste Stadsmonitor al niet goed. 16 procent van de Aalstenaars voelt zich onveilig in zijn eigen stad en de recente reeks gewelddadige incidenten zal dat zeker niet gunstig beïnvloeden. Deze week bekijken we wat er aan de hand is in de stad van burgemeester Christoph D’Haese (N-VA) en hoe het verder moet? Vandaag: interview met Aalsters korpschef Jürgen Dhaene.
 2. BELOOFD IS BELOOFD. Komt er in Brakel nog wel een cultuurzaal? En slaagt de gemeente erin om het handelsleven op te krikken?
  PREMIUM
  brakel

  BELOOFD IS BELOOFD. Komt er in Brakel nog wel een cultuur­zaal? En slaagt de gemeente erin om het handelsle­ven op te krikken?

  De bestuursperiode van uw gemeentebestuur is ruim halfweg. Tijd voor een evaluatie. Komt er iets in huis van de prioriteiten die in 2018 werden gesteld? We selecteren vijf beloftes van het schepencollege, zochten uit wat er al gerealiseerd is en wat er nog op de plank ligt. Vandaag: Brakel, waar Open Vld met een absolute meerderheid het beleid uitmaakt en een paar grote projecten had voorzien.
 3. Zo VeloVeilig is Brakel: ontdek hier de resultaten voor uw gemeente
  brakel

  Zo VeloVeilig is Brakel: ontdek hier de resultaten voor uw gemeente

  De Vlamingen hebben ruim 18.000 gevaarlijke fietspunten aangeduid op de VeloVeilig-kaart. Dat blijkt uit het grootste fietsonderzoek ooit van Vlaanderen dat HLN gehouden heeft. Die gevaarlijke punten werden gebundeld op een gedetailleerde kaart, waarmee we andere fietsers waarschuwen en de overheid laten weten waar er nog werk aan de winkel is. Ontdek hier het volledige rapport en alle onveilige situaties in uw regio.