Koning Filip en koningin Mathilde bij het verlaten van de kerk.
Volledig scherm
Koning Filip en koningin Mathilde bij het verlaten van de kerk. © Repro Ronny De Coster

Koning Filip en koningin Mathilde aanwezig op
uitvaartplechtigheid in Nederbrakel

Opmerkelijk bezoek in de kerk van Nederbrakel: koning Filip en koningin Mathilde bleken plots aanwezig op een uitvaartplechtigheid. Hun komst was niet aangekondigd. “Die moest uiterst discreet verlopen, uit respect voor de familie van de overleden dame”, zegt de Brakelse burgemeester Stefaan Devleeschouwer (Open Vld).

 1. Met deze tips hou je je dakgoot en regenpijp bladvrij
  Livios

  Met deze tips hou je je dakgoot en regenpijp bladvrij

  Bladeren en ander vuil zijn tyische boosdoeners bij verstopte dakgoten en regenpijpen. Door je dak en dakgoten in de herfst vrij te maken en ze ’s winters zo te houden, zorg je dat water altijd probleemloos weg kan. Tijdens een langere vorstperiode kunnen sneeuw en ijs de waterafvoer blokkeren, wat je heel wat schade kan opleveren. Controleer daarom regelmatig op verstoppingen en houd je dakgoot bladvrij. Bouwsite Livios legt uit hoe je dat doet.
 2. Scoremachine van spits Robin Nelis draait op volle toeren bij Olsa Brakel: “Het totaalplaatje klopt”
  Voetbal tweede nationale A

  Scoremachi­ne van spits Robin Nelis draait op volle toeren bij Olsa Brakel: “Het totaal­plaat­je klopt”

  Olsa Brakel had na de ruime zege tegen Racing Gent de winning mood opnieuw te pakken. Coronabesmettingen bij de tegenstander zorgden er vorige week voor dat Olsa Brakel op het veld van rechtstreeks concurrent Sparta Petegem die lijn niet kon doortrekken. Het gevolg is dat de geelhemden nu op zeven dagen tijd drie keer aan de bak moeten met zondag de lastige verplaatsing naar Merelbeke en woensdag de inhaalmatch tegen Petegem. Een dubbele winst brengt Olsa wel in het spoor van leider Ninove.