Het dossier van een skatepark typeert volgens de pas opgerichte politieke vereniging Jongsocialisten Brakel het gebrek aan inspraak voor jongeren in het beleid van de gemeente.
Volledig scherm
Het dossier van een skatepark typeert volgens de pas opgerichte politieke vereniging Jongsocialisten Brakel het gebrek aan inspraak voor jongeren in het beleid van de gemeente. © Loc

Jongsocialisten voeren actie aan skatepark dat moet verhuizen: “Onze jongeren moeten dringend meer inspraak krijgen”

BrakelOmdat ze vinden dat jongeren in de Brakelse politiek meer inspraak verdienen, hebben de Jongsocialisten Brakel actie gevoerd aan het skatepark. Die locatie was niet toevallig gekozen.

 1. Zo VeloVeilig is Brakel: ontdek hier de resultaten voor uw gemeente
  brakel

  Zo VeloVeilig is Brakel: ontdek hier de resultaten voor uw gemeente

  De Vlamingen hebben ruim 18.000 gevaarlijke fietspunten aangeduid op de VeloVeilig-kaart. Dat blijkt uit het grootste fietsonderzoek ooit van Vlaanderen dat HLN gehouden heeft. Die gevaarlijke punten werden gebundeld op een gedetailleerde kaart, waarmee we andere fietsers waarschuwen en de overheid laten weten waar er nog werk aan de winkel is. Ontdek hier het volledige rapport en alle onveilige situaties in uw regio.
 2. Gemeente stopt plannen voor cultuurzaal in de koelkast: “Onverantwoord om bouw te starten gezien onzekere financiële toestand”
  PREMIUM
  Nederbrakel

  Gemeente stopt plannen voor cultuur­zaal in de koelkast: “Onverant­woord om bouw te starten gezien onzekere financiële toestand”

  Het gemeentebestuur van Brakel zet de geplande bouw van een podiumzaal en nieuwe thuis voor de kunstacademie on hold. “Het is niet verantwoord om nu een bouw op te starten, die we door de stijgende prijzen misschien niet afgewerkt krijgen”, motiveert cultuurschepen Marijn Devalck de beslissing. “De gemeente heeft dus voor niets een huis onteigend en afgebroken”, reageert gemeenteraadslid Jan Haegeman (N-VA) verbolgen.