Het is nu wel duidelijk dat het voorziene terrein aan de Serpentstraat nog een paar jaar onbebouwd zal blijven.
Volledig scherm
PREMIUM
Het is nu wel duidelijk dat het voorziene terrein aan de Serpentstraat nog een paar jaar onbebouwd zal blijven. © Foto Ronny De Coster

Gemeente stopt plannen voor cultuurzaal in de koelkast: “Onverantwoord om bouw te starten gezien onzekere financiële toestand”

NederbrakelHet gemeentebestuur van Brakel zet de geplande bouw van een podiumzaal en nieuwe thuis voor de kunstacademie on hold. “Het is niet verantwoord om nu een bouw op te starten, die we door de stijgende prijzen misschien niet afgewerkt krijgen”, motiveert cultuurschepen Marijn Devalck de beslissing. “De gemeente heeft dus voor niets een huis onteigend en afgebroken”, reageert gemeenteraadslid Jan Haegeman (N-VA) verbolgen.

  1. Bluetoothspeakers die het langer volhouden dan jezelf: drie modellen met een batterijduur tot 25 uur
    Tweakers

    Bluetooth­spea­kers die het langer volhouden dan jezelf: drie modellen met een batterijd­uur tot 25 uur

    De zomer lacht ons toe: van bruisende terrasjes tot bomvolle parken over sfeervolle campings. Het zijn ideale gelegenheden voor een fijn streepje muziek. Een bluetoothspeaker - mét lange batterijduur - is daarvoor het perfecte gadget. Hoe herken je de beste exemplaren? En welke speakers – per budgetcategorie eentje – verkiest expert Eric Van Ballegoie van technologiesite Tweakers?