Geert De Rycke
Volledig scherm
© Geert De Rycke

Gemeente schakelt verlichting op weekdagen ’s nachts uit

BrakelEr brandt vanaf zondag in Brakel op weekdagen ’s nachts geen openbare verlichting meer. De maatregel moet de energiefactuur van de gemeente drukken.

 1. Er is nog hoop voor AZ Oudenaarde ondanks slechte cijfers en grote spanningen: “Meer patiënten moeten voor ons ziekenhuis kiezen”
  PREMIUM
  Oudenaarde

  Er is nog hoop voor AZ Oudenaarde ondanks slechte cijfers en grote spanningen: “Meer patiënten moeten voor ons ziekenhuis kiezen”

  Het voortbestaan van het Algemeen Ziekenhuis Oudenaarde is in gevaar. Het hoge woord kwam eruit woensdagavond tijdens een spoedvergadering van de OCMW-raad. Het ziekenhuis telt te veel lege bedden en te weinig inwoners uit de regio kiezen voor het AZO. Nochtans is alle hoop nog niet verloren, maar er is een pak werk aan de winkel om de situatie om te buigen.
 2. Steenbakkerij Vande Moortel start met opvullen van kleiputten: “Na ontginnging streven we nu naar aantrekkelijk stuk natuur”
  PREMIUM
  Oudenaarde

  Steenbakke­rij Vande Moortel start met opvullen van kleiputten: “Na ontginn­ging streven we nu naar aantrekke­lijk stuk natuur”

  Steenbakkerij Vande Moortel start deze week met de werkzaamheden voor de transformatie van de voormalige ontginningsput rechtover het bedrijf aan de rechteroever van de Schelde. Binnen acht jaar moet daar een gloednieuw natuurgebied liggen, waar toeristen uit alle hoeken mogen uitwaaien en de fauna en flora rustig hun ding kunnen doen.