De gemeente wil de verlaten dekenij integreren in de nieuwe cultuurzaal. Dat er geen plaats meer is voor een gemeentehuis, stond volgens de oppositie in de sterren geschreven.
Volledig scherm
De gemeente wil de verlaten dekenij integreren in de nieuwe cultuurzaal. Dat er geen plaats meer is voor een gemeentehuis, stond volgens de oppositie in de sterren geschreven. © Ronny De Coster

“Geen plaats voor nieuw gemeentehuis naast nieuwe cultuurzaal? Daarvoor hebben we nochtans gewaarschuwd!”

BrakelOppositieraadslid Hedwin De Clercq (sp.a) gaat absoluut niet akkoord met de gewijzigde plannen voor de bouw van een cultuurzaal in het centrum van Nederbrakel. Begin deze maand raakte hier bekend, dat er op de site geen plaats meer overblijft om ook nog een nieuw gemeentehuis te bouwen. “We hadden daarvoor gewaarschuwd, toch?” reageert De Clercq.

 1. Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Een foundation- of lipstickvlek op je lievelingstas? Wat je ook doet, ga de vlek niet met water te lijf! Zo maak je de schade alleen maar groter. Ook dure wondermiddeltjes hoef je niet in huis te halen. Dé ideale bondgenoot bij lastige vlekken op je leren tas is goedkoper dan je denkt. Meer zelfs, je hebt het vast in huis. Vaseline is afkomstig van petroleum en slaagt er daarom als geen ander in om vuildeeltjes te capteren zodat je ze makkelijk kan verwijderen. Smeer een royale hoeveelheid van de klassieker op de make-up vlek. Laat even inwerken en verwijder het goedje met een vochtige doek. Herhaal indien nodig. Laat de crème een vette glans na op je handtas? Wrijf het overtollige vet weg met een beetje milde detergent op een zachte doek.
 1. Gefrustreerd door corona? Reageer je af in de Rage Room van jeugddienst Tessenderlo
  Play

  Gefrus­treerd door corona? Reageer je af in de Rage Room van jeugd­dienst Tessender­lo

 2. Gigantische ijsberg van 1.270 km² scheurt af van Antarctica
  Play

  Giganti­sche ijsberg van 1.270 km² scheurt af van Antarctica