De nieuwe installatie verbetert de bevoorradingszekerheid en bereidt de regio voor op het energielandschap van de toekomst”, zegt Patrick Schoonjans, Teamleider Netten bij Fluvius.
Volledig scherm
De nieuwe installatie verbetert de bevoorradingszekerheid en bereidt de regio voor op het energielandschap van de toekomst”, zegt Patrick Schoonjans, Teamleider Netten bij Fluvius. © RV

Fluvius installeert nieuwe schakelpost op een minder hinderlijke plaats

BrakelAan de Brusselsestraat in Brakel heeft netbedrijf Fluvius een 45 jaar oude schakelpost, die een groot gedeelte van Brakel en zijn deelgemeenten voedt, vervangen. “De nieuwe installatie verbetert de bevoorradingszekerheid en bereidt de regio voor op het energielandschap van de toekomst”, zegt Patrick Schoonjans, Teamleider Netten bij Fluvius.

  1. Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschillende soorten
    Livios

    Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschil­len­de soorten

    Wie bouwt, is vanaf 2026 verplicht om een elektrische warmtepomp te gebruiken om zijn woning te verwarmen. Die bestaan in verschillende varianten. In de praktijk moet je meestal kiezen tussen een warmtepomp die warmte aan de bodem onttrekt of een systeem dat warmte uit de buitenlucht haalt. Wat voor jou de beste keuze is, hangt af van je woonsituatie en budget. Bouwsite Livios zet de opties op een rij.