"Mijn vrouw, familie en vrienden hebben me geholpen om 7.000 bootjes te vouwen", vertelt Devleeschouwer.
Volledig scherm
"Mijn vrouw, familie en vrienden hebben me geholpen om 7.000 bootjes te vouwen", vertelt Devleeschouwer. © Ronny De Coster

De burgemeester die zijn sjerp inleverde na ongeval onder invloed praat voor het eerst openhartig

“Ik wil weer schepen worden en zelfs burgemeester als de Brakelaars het vragen”, zegt Stefaan Devleeschouwer (53). Een half jaar na het veelbesproken ongeval dat hem deed beslissen om van het politieke toneel te verdwijnen, verschijnt de voormalige burgemeester zo mogelijk nog opvallender dan ooit in het Brakelse straatbeeld: met een grote boot trekt Devleeschouwer van dorp tot dorp. Voor de eerste keer vertelt hij ronduit over de donkerste maanden uit zijn leven en over de teruggekeerde politieke ambities.

5 reacties

 • mobius vandenhole

  3 maanden geleden
  Die zo voort stefaan, niemand is perfect
 • Chris Hom

  3 jaar geleden
  Hij was een bekwame burgemeester en is een geliefd Brakelaar. Hij staat tussen t volk en weet wat er leeft in Brakel. Mijn stem krijgt hij opnieuw.
 • Jean Wachtelaer

  3 jaar geleden
  Een zakkenvuller zoals (bijna) alle anderen.
 • Marc Gosseye

  3 jaar geleden
  Veel succes Stefaan. Je verdient die burgemeestersjerp!
 • André Van Laethem

  3 jaar geleden
  Ik ben niet van zijn gemeente, maar heb hem wel als Burgemeester gekend. Hij mag onmiddelijk bij ons de rommel komen opkuisen, want het is een bekwaam persoon. Wat er toen gebeurd is, is mij een raadsel, toch kunnen er weinig anderen aan zijn manier van werken ruiken.
 1. Cynthia Browaeys na drie jaar burgemeesterschap: “Ik denk dat ik eigenlijk nog te braaf ben voor de politiek”
  PREMIUM
  HOREBEKE

  Cynthia Browaeys na drie jaar burgemees­ter­schap: “Ik denk dat ik eigenlijk nog te braaf ben voor de politiek”

  Cynthia Browaeys (36) is halverwege haar eerste ambtstermijn als burgemeester van Horebeke. Drie jaar geleden volgde ze haar vader Jozef op als lijsttrekker nadat die 54 jaar lang de sjerp had gedragen. “Er zijn er nog altijd die denken de vetes met mijn vader verder te moeten uitvechten via mij. Ik probeer om niet in die val te trappen”, vertelt ze in haar gemeentehuis, voor politieke tegenstanders stilaan een schier niet in te nemen vesting.