Volgens Jan Haegeman (N-VA) bezondigt Alexander De Croo (Open Vld) zich door zijn afwezigheid aan kiezersbedrog.
Volledig scherm
PREMIUM
Volgens Jan Haegeman (N-VA) bezondigt Alexander De Croo (Open Vld) zich door zijn afwezigheid aan kiezersbedrog. © Foto's Ronny De Coster

Brakelse oppositie neemt afwezige Alexander De Croo onder vuur: “Tijd om aardappelen te schillen op scoutskampen, maar gemeenteraad is er te veel aan”

BrakelSinds Alexander De Croo (Open Vld) in september vorig jaar premier werd van ons land, heeft hij in zijn thuisgemeente Brakel geen enkele zitting van de gemeenteraad meer bijgewoond. “Zijn stoel blijft gewoon leeg en De Croo laat zich ook niet vervangen. Kiezersbedrog is dat”, vindt oppositielid Jan Haegeman (N-VA). Hij wil dat de gemeenteraad sancties mogelijk maakt.

 1. Vijfde- en zesdejaars van Viso Cor Mariae blijven elke woensdag thuis: “Het zou gek zijn om de klok twee jaar terug te draaien”
  PREMIUM
  Nederbrakel

  Vijfde- en zesdejaars van Viso Cor Mariae blijven elke woensdag thuis: “Het zou gek zijn om de klok twee jaar terug te draaien”

  Leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar van de middelbare school Viso Cor Mariae blijven ook na de coronacrisis een deel van de lessen thuis volgen. “Corona bracht niet alleen veel kommer, maar ook nieuwe ideeën. En die kunnen we maar beter meenemen, want het bedrijfsleven zal dat ook doen”, motiveert directrice Ellen Pierreux haar beslissing.
 2. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  1

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.
 1. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).