Schepen van Mobiliteit Sabine Hoeckman (Open Vld) gaat met het Vlaams gewest praten om doorstroming aan het kruispunt Meerbeekstraat - Jagerstraat vlotter te laten verlopen.
Volledig scherm
Schepen van Mobiliteit Sabine Hoeckman (Open Vld) gaat met het Vlaams gewest praten om doorstroming aan het kruispunt Meerbeekstraat - Jagerstraat vlotter te laten verlopen. © Lieke d'hondt

Brakel blijft inzetten op verkeersluw centrum: “Tegen 2020 autovrij Marktplein op zondag”

Het gemeentebestuur van Brakel heeft een tweede studie laten uitvoeren rond de mobiliteit in Nederbrakel. Het uitgangspunt blijft een autoluw centrum en in het bijzonder een autoluw Marktplein.

  1. In de aanloop naar de Ronde van Vlaanderen: tweevoudig winnaar Peter Van Petegem (50). “We zouden in de Vlaamse Ardennen nog veel meer met de koers kunnen doen”
    PREMIUM
    Vlaamse Ardennen

    In de aanloop naar de Ronde van Vlaanderen: tweevoudig winnaar Peter Van Petegem (50). “We zouden in de Vlaamse Ardennen nog veel meer met de koers kunnen doen”

    Wielerfans zitten er al maanden op te wachten maar zondag is het zover: de Vlaamse hoogmis van het wielrennen. Met zes maanden vertraging krijgt de Ronde van Vlaanderen alsnog haar apotheose in de Vlaamse Ardennen. Zonder publiek dit jaar maar daarom niet minder beklijvend. In een vijfdelige reeks blikken we vooruit op Vlaanderens Mooiste. Vandaag stoppen we bij tweevoudig winnaar Peter Van Petegem, net vijftig geworden. “Fietsen doe ik nog amper”, bekent hij. Maar met twee koersende zonen en ook op zakelijk vlak blijft “Zwarten van Brakel” met het wielrennen verbonden.