Boer Bart bij twee van de acht koeien die hij dood in zijn stal aantrof. "Iemand is hier binnengedrongen om de dieren gif te geven."
Volledig scherm
PREMIUM
Boer Bart bij twee van de acht koeien die hij dood in zijn stal aantrof. "Iemand is hier binnengedrongen om de dieren gif te geven." © Foto Ronny De Coster

Boer slaapt in stal nadat 8 van zijn koeien vergiftigd werden: “Hoe wreed kunnen mensen wel zijn?”

BrakelIn een stal op een boerderij in Brakel liggen acht koeien dood. “Iemand is de stal binnengedrongen om de dieren te vergiftigen”, vertelt landbouwer Bart van Hof Ter Craeye zwaar onder de indruk. Het parket is een onderzoek gestart.

 1. "Een extra verificatie is niet altijd nodig": dit riskeer je wanneer je kredietkaart gestolen wordt
  Spaargids.be

  "Een extra verifica­tie is niet altijd nodig": dit riskeer je wanneer je krediet­kaart gestolen wordt

  Een betaalkaart kwijtspelen kan je heel wat stress bezorgen. Zeker als het een kredietkaart is, houd je best je hart vast. Heel wat belangrijke info is immers direct op je kaart te vinden. Daardoor bestaat de mogelijkheid dat een dief je kaart -zelfs zonder pincode- kan gebruiken. Wat zijn nu precies de risico’s en wat moet je absoluut doen wanneer je je kredietkaart verliest? Spaargids.be zocht het voor je uit.
 2. Rode Kruis Ronse-Kluisbergen rekent op steun van lokale inwoners om te kunnen blijven 
helpen in de eigen buurt
  RONSE/KLUISBERGEN

  Rode Kruis Ron­se-Kluisber­gen rekent op steun van lokale inwoners om te kunnen blijven helpen in de eigen buurt

  Rode Kruis Ronse-Kluisbergen start een campagne waarbij de lokale afdeling om de broodnodige financiële steun vraagt bij de lokale bevolking. “Elke euro gaat rechtstreeks naar de werking van onze afdeling: de organisatie van de bloedgiften, de aankoop van medisch materiaal, het ter beschikking stellen van medische hulpmiddelen, de inzet van vrijwilligers op lokale evenementen en nog veel meer”, zegt vrijwilliger Inge Baeke.
 3. Halve cast van ‘Thuis’ én wereldkampioen zijn kind aan huis bij sterrenkapper Benoit (34): “Last van bad hair day? Dat zet hij altijd vrolijk recht”
  PREMIUM
  Ronse

  Halve cast van ‘Thuis’ én wereldkam­pi­oen zijn kind aan huis bij sterrenkap­per Benoit (34): “Last van bad hair day? Dat zet hij altijd vrolijk recht”

  In de Hoogstraat in Ronse, in het diepe zuiden van Oost-Vlaanderen, heeft Benoit Desondre (34) al dertien jaar zijn kapsalon L’Odace. Een rist Bekende Vlamingen heeft er intussen een vaste zetel gevonden, van Thuis-actrice Kader Gurbuz tot Sandra Kim, met mijnheer en mevrouw Julian Alaphilippe als extraatje.