Onder anderen Eric Van Looy, Kelly Pfaff en Lorzenzo Staelens trekken op de benefiet de voetbalschoenen aan.
Volledig scherm
PREMIUM
Onder anderen Eric Van Looy, Kelly Pfaff en Lorzenzo Staelens trekken op de benefiet de voetbalschoenen aan. © Tessa Kraan/VTM/PN

Bekende gezichten voetballen op Olsa Brakel tegen elkaar voor goed doel

BrakelAls voorbode op de internationale IBY-Cup nemen twee teams met tal van bekende gezichten het vrijdagavond op het kunstgrasveld van Olsa Brakel tegen elkaar op. Kelly Pfaff en Lorenzo Staelens strijden met hun team tegen de ploeg van onder meer regisseur Eric Van Looy en tal van voormalige Rode Duivels zoals Rudi Smidts en Bart Goor. De opbrengst van de BV-match gaat naar de vzw STISA, een organisatie die speelgoed koopt en schenkt aan ziekenhuizen waar ernstig zieke kinderen verblijven.

  1. Kunstenaar Johan Tahon wil Van Gogh-jaar organiseren in Vlaamse Ardennen: “Dankzij dominee van bij ons ontwaakte de kunstenaar in hem”
    HOREBEKE/VLAAMSE ARDENNEN

    Kunstenaar Johan Tahon wil Van Gogh-jaar organise­ren in Vlaamse Ardennen: “Dankzij dominee van bij ons ontwaakte de kunstenaar in hem”

    Onder het motto ‘er zit een vuur in mij’, wil kunstenaar Johan Tahon uit Oudenaarde deze zomer een Van Gogh-jaar aftrappen in de Vlaamse Ardennen. En dat is niet toevallig. Het was namelijk in, jawel, Horebeke dat de schilder in Van Gogh ontkiemde nadat hij de raad van de plaatselijke dominee opvolgde. Tahon schuimt nu de omliggende gemeenten af op zoek naar steun en projecten rond kunst die dan weer, net zoals bij Van Gogh, een leidraad kunnen zijn om jongeren op weg te helpen.