1. Saturnus Michelbeke haalt met Marie-Hélène Verlinden tweede Belgische versterking terug uit de States: “Hebben gestalte nodig”
  VOLLEYBAL LIGA VROUWEN

  Saturnus Michelbeke haalt met Ma­rie-Hélè­ne Verlinden tweede Belgische verster­king terug uit de States: “Hebben gestalte nodig”

  Na de wanprestatie tegen Oudegem rechtte Saturnus Michelbeke woensdagavond de rug tegen VDK Gent. De speelsters van coach Frankart pakten zelfs de eerste set in de derby, maar konden het hoge niveau geen volledige wedstrijd aanhouden. Saturnus streed voor wat het waard was met een sterke Goele Van Den Ouweland. Puntenwinst zat er evenwel niet in zodat de ploeg op de voorlaatste plaats blijft hangen. Het meest opvallende nieuws raakte na afloop bekend. Saturnus haalt immers volgend seizoen een tweede Belgische versterking terug uit Amerika.
 1. Laure Flament (VDK Gent): “Mikken naar nieuwe piek tijdens play-offs”
  VOLLEYBAL LIGA VROUWEN

  Laure Flament (VDK Gent): “Mikken naar nieuwe piek tijdens play-offs”

  VDK Gent liet zich woensdag tijdens de openingsset verrassen door de Oost-Vlaamse buren uit Michelbeke. De ploeg uit Brakel - met ex-VDK-speelsters Lisa Neyt en Louka Maertens in de rangen - begon bijzonder enthousiast aan de partij. Daarna nam de thuisploeg het commando over en zo werd het nog een erg ruime 3-1-overwinning. Volgende woensdag moet het team van coach Stijn Morand naar Michelbeke voor de terugwedstrijd.
 2. KVK Ninove kaapt Menco De Rijck weg bij Olsa Brakel: “Plaatje klopte volledig voor me”
  VOETBAL TWEEDE NATIONALE A

  KVK Ninove kaapt Menco De Rijck weg bij Olsa Brakel: “Plaatje klopte volledig voor me”

  De competitie mag dan wel al een hele tijd stilliggen, achter de schermen wordt bij veel clubs volop gewerkt aan de uitbouw van een ploeg voor volgend seizoen. Dat is bij tweedenationaler KVK Ninove niet anders. Op De Kloppers vertrokken intussen namen als Schamp, Ndefe, Bellon en Lheureux, maar de groenhemden haalden wel al vers bloed binnen. Grancea komt over van eerstenationaler Tienen en De Bauw werd bij derdenationaler Sint-Niklaas weggehaald, maar meest opvallende naam is die van de polyvalente flankaanvaller Menco De Rijck (28). Hij maakt de overstap van reeksgenoot Olsa Brakel.
 1. Zonnehoed in Nederzwalm wordt meer dan een geboorte- en gezinswinkel: “Alles draait hier om natuurlijk opvoeden en duurzaam leven”
  PREMIUM
  Nederzwalm

  Zonnehoed in Nederzwalm wordt meer dan een geboorte- en gezinswin­kel: “Alles draait hier om natuurlijk opvoeden en duurzaam leven”

  Aan Neerstraat in Nederzwalm heeft de ecologische geboorte- en gezinswinkel Zonnehoed de deuren geopend. “Duurzaamheid vormt de rode draad door ons concept, dat veel ruimer is dan alleen maar een winkel”, zegt initiatiefneemster Nathalie Corne. Ze wil ook infosessies en workshops organiseren en er zelfs een vroedvrouwpraktijk vestigen.
 1. Transferbom in het vrouwenvolleybal: Marlies Janssens stapt volgend seizoen over van Asterix Avo naar VDK Gent
  vrouwenvolleybal liga A

  Transfer­bom in het vrouwenvol­ley­bal: Marlies Janssens stapt volgend seizoen over van Asterix Avo naar VDK Gent

  In het begin van deze week maakte VDK Gent de transfer van Asterix Avospeelster Marlies Janssens naar de Gentse club bekend. Nadat spelverdeelster Charlotte Coppin reeds haar handtekening bij Gent had gezet en volgend seizoen Michelbeke verlaat, is dit de tweede opmerkelijke aanwinst voor het team van trainer-coach Stijn Morand. We durven het zelfs een transferbom noemen in het vrouwenvolleybal.
 1. Karel Van Den Berge en Saturnus Michelbeke kunnen niet stunten in Oudegem: “Komende matchen worden een leerproces”
  VOLLEYBAL LIGA A VROUWEN

  Karel Van Den Berge en Saturnus Michelbeke kunnen niet stunten in Oudegem: “Komende matchen worden een leerproces”

  Saturnus Michelbeke is er niet in geslaagd om te stunten tegen bekerfinalist Oudegem. De thuisploeg was duidelijk een maat te groot voor het team van Audry Frankart, met een logische 3-0 als gevolg. Derde opeenvolgende nederlaag dus voor Michelbeke dat met wedstrijden tegen VDK Gent (twee keer) en Asterix Avo voor een loodzwaar drieluik staat. Het mag duidelijk zijn dat Michelbeke dit seizoen nog maar weinig te winnen of te verliezen heeft en vooral bouwt met het oog op volgend seizoen.
 1. Nel Demeyer (VC Oudegem): “Deze overwinning was de beste manier om te reageren na de bekerfinale”
  VOLLEYBAL LIGA A VROUWEN

  Nel Demeyer (VC Oudegem): “Deze overwin­ning was de beste manier om te reageren na de bekerfina­le”

  Met erg overtuigende setstanden heeft VC Oudegem een mooie overwinning behaald tegen Saturnus Michelbeke. Het was een deugddoende zege, vlak na de bekerfinale van vorige week. “Die finale van de Belgische beker tegen Asterix Avo hebben we al goed verwerkt”, vertelt Nel Demeyer. “Dit was de beste manier om te reageren. We hebben vrijuit kunnen volleyballen. Het was prettig om op het veld te staan en om het team te helpen bij deze zege.”
 2. Schepen van Ruimtelijke Ordening probeert eigen tuin vol bouwovertredingen te regulariseren: “Ik heb als politicus niet méér rechten, maar ook niet minder, toch?”
  PREMIUM
  Brakel/Everbeek

  Schepen van Ruimtelij­ke Ordening probeert eigen tuin vol bouwover­tre­din­gen te regularise­ren: “Ik heb als politicus niet méér rechten, maar ook niet minder, toch?”

  De Brakelse Schepen van Ruimtelijke Ordening Peter Vanderstuyf (Open Vld) gaat strenger toezien op bouwovertredingen, maar ondertussen is zowat alles rond zijn eigen huis één grote bouwovertreding. Dat blijkt uit een rapport van de dienst Stedenbouw. Ondertussen zit de liberaal aan de knoppen van een nieuw uitvoeringsplan, dat plotsklaps ook zijn eigendom in regel zou brengen. De kunstgrepen die de politicus daarvoor de voorbije drie jaar uitvoerde, roepen vragen op.
 1. Michelbeke-coach Audry Frankart wordt ook trainer van tweedenationaler Guibertin: “Geen enkele avond meer vrij”
  VOLLEYBAL LIGA VROUWEN

  Michelbeke-coach Audry Frankart wordt ook trainer van tweedenati­o­na­ler Guibertin: “Geen enkele avond meer vrij”

  Na een weekend rust omwille van de bekerfinale neemt Saturnus Michelbeke het zaterdagavond op tegen uitgerekend bekerfinalist Oudegem. Op papier een loodzware opdracht voor Michelbeke dat sowieso met het verlies van Radovic en Longeval twee belangrijke schakels mist. Inmiddels heeft Michelbeke zijn kern voor volgend seizoen zo goed als rond. De Brakelse club trekt daarbij resoluut de Belgische kaart.
 1. Opschudding in vaccinatiecentra nadat enkele thuisverplegers hogere vergoeding vragen dan vrijwilligers
  PREMIUM
  Vlaamse Ardennen

  Opschud­ding in vaccinatie­cen­tra nadat enkele thuisver­ple­gers hogere vergoeding vragen dan vrijwilli­gers

  Er is een fikse rel ontstaan tussen enkele thuisverplegers en de organisatie van de vaccinatiecentra in Oudenaarde en Ronse. De discussie gaat over centen: de verplegers vinden dat zij meer moeten krijgen dan de vergoeding die vrijwilligers ontvangen. Maar de eerstelijnszone die de vaccinatiecentra organiseert, wil geen onderscheid maken. “Er zijn duizend mensen die wél vrijwillig komen helpen”, klinkt het.