1. Luc Wachtelaer (CD&V) kijkt na een bewogen coronajaar ambitieus naar de volgende verkiezingen: “In Horebeke wantrouwen ze alles wat van buitenaf komt”
  PREMIUM
  HOREBEKE

  Luc Wachtelaer (CD&V) kijkt na een bewogen coronajaar ambitieus naar de volgende verkiezin­gen: “In Horebeke wantrouwen ze alles wat van buitenaf komt”

  Er gaan vanop het Kerkplein in Horebeke jaloerse blikken richting Maarkedal. Luc Wachtelaer baat er al 26 jaar Hotel Horenbecca uit en vertolkt er tevens de stem van de CD&V. “De drive om onderling samen te werken, laat staan met andere gemeenten zoals Maarkedal dat nu doet met Hoeselt en Hooglede, bestaat hier gewoon niet.”
 1. Burgemeester Devleeschouwer van Brakel riskeert twee jaar cel na ongeval: “Iemand met een voorbeeldfunctie zou anders moeten handelen”
  BRAKEL

  Burgemees­ter Devlee­schou­wer van Brakel riskeert twee jaar cel na ongeval: “Iemand met een voorbeeld­func­tie zou anders moeten handelen”

  De Brakelse burgemeester Stefaan Devleeschouwer (Open Vld) riskeert twee jaar cel. Dat is de strafmaat die het openbaar ministerie vroeg voor de correctionele rechtbank van Oudenaarde. Devleeschouwer wordt beschuldigd van het toedienen van opzettelijke slagen na een verkeersongeval onder invloed op 18 april 2018 op de N8 van Lierde naar Brakel. De uitspraak valt op 17 september.
 1. Op deze voetbalgekke locaties in de Vlaamse Ardennen zie je de Rode Duivels straks kampioen spelen
  OUDENAARDE/BRAKEL/D'HOPPE/KLUISBERGEN/ZOTTEGEM/ZWALM

  Op deze voetbalgek­ke locaties in de Vlaamse Ardennen zie je de Rode Duivels straks kampioen spelen

  De tijd van voorbereiding en oefenwedstrijden is voorbij. Het Europees kampioenschap voetbal is gestart en onze ‘gouden generatie’ Rode Duivels staat voor het misschien wel belangrijkste tornooi uit haar carrière. Grote EK-dorpen zijn in de staart van de pandemie nog uit den boze, maar er waren nooit meer leuke locaties in de Vlaamse Ardennen waar je van een bloedrode Jupiler of een ander aperitief van de wedstrijd kunt genieten. Twijfel je nog? Dan bieden wij redding. Laat de bal maar rollen...
 1. Gemeentebestuur Kluisbergen zet Villa Vogelsanck (weer) te koop, beheerder ontgoocheld: “Mijn hoofd begrijpt het, maar mijn hart bloedt”
  PREMIUM
  KLUISBERGEN

  Gemeentebe­stuur Kluisber­gen zet Villa Vogelsanck (weer) te koop, beheerder ontgoo­cheld: “Mijn hoofd begrijpt het, maar mijn hart bloedt”

  Het gemeentebestuur van Kluisbergen heeft unaniem beslist om Villa Vogelsanck 1 en 2 opnieuw te koop te zetten. Dat was al eens gebeurd in 2016. De twee jeugdverblijven zijn toe aan een ingrijpende renovatie en staan sinds de coronacrisis leeg. Beheerder Jurgen De Turck begrijpt de beslissing, maar had het liever anders gezien.
 2. Twee brandstichtingen op één dag: “Het gaat op Rijdtmeersen van kwaad naar erger sinds ontslag toezichter”
  PREMIUM
  Brakel

  Twee brandstich­tin­gen op één dag: “Het gaat op Rijdtmeer­sen van kwaad naar erger sinds ontslag toezichter”

  Brakels burgemeester Stefaan Devleeschouwer (Open Vld) kondigt aan dat de politie meer zal patrouilleren in en rond het recreatiegebied De Rijdtmeersen in Nederbrakel. Vorige week stichtten vandalen er op één dag twee keer brand. “Door de parkwachter te ontslaan, heeft gemeente het probleem zelf laten verergeren”, zegt de oppositie in de gemeenteraad over de situatie.
 1. Maarten (28) brengt weer leven in feestzaal van Brouwerij Liefmans: “Genieten van bier, deelgerechten en ongedwongen gezelligheid”
  PREMIUM
  Oudenaarde

  Maarten (28) brengt weer leven in feestzaal van Brouwerij Liefmans: “Genieten van bier, deelgerech­ten en ongedwon­gen gezellig­heid”

  De voormalige trouw- en feestzaal van Brouwerij Liefmans in Oudenaarde wordt een foodsharing-restaurant. Initiatiefnemer Maarten Galland (28) barst van de ideeën om van de brouwerijsite aan de Schelde een hippe ontmoetingsplek te maken. Voor Odnar werkt hij alleen met plaatselijke partners. En daarbij hoort zelfs de Brouwerij Roman. “Concurrentie? Zo zien wij dat niet!”
 2. Fanno Nijst hervat met ambitieus Olsa Brakel trainingen: “Vooral de voetjes op de grond houden”
  VOETBAL TWEEDE NATIONALE A

  Fanno Nijst hervat met ambitieus Olsa Brakel trainingen: “Vooral de voetjes op de grond houden”

  Uitslapen en rustig ontbijten was er zondagmorgen niet bij voor de nieuwe spelerskern van Olsa Brakel. Coach Fanno Nijst riep voor de eerste keer zijn troepen om 10 uur samen op het trainingsveld. Onder hen ook de vier nieuwe aanwinsten van geel-zwart met Thissen, Ndefe, De Cuyper en Shala. Vier namen, die intussen al mooie adelbrieven kunnen voorleggen en van Olsa voor volgend seizoen toch één van de favorieten maakt in tweede nationale A. Coach Nijst predikt echter rust. “Laat ons maar gewoon de voetjes op de grond houden”, meent hij.