Er werden zonnepanelen geplaatst op het dak van de bibliotheek en de conciërgewoningen in Boutersem.
Volledig scherm
Er werden zonnepanelen geplaatst op het dak van de bibliotheek en de conciërgewoningen in Boutersem. © Boutersem/repro Desmet

Zonnepanelen op bib en conciërgewoningen

BoutersemAlmaar meer gemeenten en steden in het Hageland zetten in op duurzame energie. Op het dak van de bibliotheek en de  conciërgewoningen in Boutersem werden recent ook zonnepanelen geplaatst. De voorbije jaren nam het aantal zonnepanelen op privéwoningen eveneens fel toe. Tussen 2014 en 2019 is de capaciteit van de lokale electriciteitsproductie via zonnepanelen met 44% gestegen in de gemeente.

 1. Voormalig én toekomstig burgemeester De Groef blikt terug op politieke impasse in Machelen: “Vechtende honden ziet niemand graag”
  PREMIUM
  Machelen

  Voormalig én toekomstig burgemees­ter De Groef blikt terug op politieke impasse in Machelen: “Vechtende honden ziet niemand graag”

  De Machelse politiek sluit het jaar af in rustige wateren, maar dat was enkele maanden geleden wel anders. Door het gemeentehuis raasde een politieke storm die het einde van de coalitie tussen CD&V, N-VA en Open Vld betekende. En die tot een akkoord tussen N-VA en Samen Vooruit leidde. Steve Claeys werd burgemeester, maar na Nieuwjaar zal het toch oud-burgemeester Jean-Pierre De Groef (64) zijn die de sjerp krijgt. We blikken met hem terug op de ‘kleutertuin’, en kijken ook naar de toekomst.
 2. Binnenkort maandelijkse afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?
  Mijnenergie

  Binnenkort maandelijk­se afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?

  Het maandelijkse voorschot dat je momenteel voor gas en elektriciteit betaalt, ligt mogelijk een stuk lager dan je werkelijke verbruikskosten. Het vele telewerk en de sterk gestegen energieprijzen zijn hierbij de boosdoeners. Is dit het geval, krijg je straks een gepeperde afrekening gepresenteerd. Om zulke onaangename verrassingen evenwel te vermijden, moeten de grootste energieleveranciers hun klanten binnenkort de keuze bieden om maandelijks af te rekenen op basis van hun reële verbruik van die maand. Mijnenergie.be zoekt uit of dat voor iedereen een slimme keuze is.
 1. RESTOTIP. De 4 Seizoenen: “We hebben ons geïntegreerd in de Belgische mentaliteit”
  PREMIUM
  Aarschot

  RESTOTIP. De 4 Seizoenen: “We hebben ons geïnte­greerd in de Belgische mentali­teit”

  Eén maand geleden opende Gurung Someet (28) — Sam voor de vrienden — en Karki Dol (42) de 4 Seizoenen op de Grote Markt in Aarschot. Met een nieuw interieur en extra nieuwe suggesties, maar onder dezelfde naam als de vorige eigenaars. “We vonden het concept van de vorige uitbaters goed én iedereen kent het hier, dus waarom zouden we de naam veranderen?” Wij gingen alvast eens proeven. Al onze restotips uit Leuven en het Hageland vind je in ons dossier.