wolvenkenner Jan Loos schreef een boek, hij vergat onze afspraak toen een dier werd doodgereden in Limburg.
Volledig scherm
PREMIUM
wolvenkenner Jan Loos schreef een boek, hij vergat onze afspraak toen een dier werd doodgereden in Limburg. © Tim Dirv

Wolvenman Jan Loos wil snel maatregelen om wolven te beschermen: “Je gelooft amper wat ze die beesten allemaal al hebben aangedaan”

Wolvenman Jan Loos uit Boutersem had het vrijdag druk want aan de N74 in Hechtel-Eksel is een dode wolf teruggevonden. Het dier is wellicht ‘s nachts doodgereden. De kans is groot dat het om één van de welpen van Noëlla en August gaat. Wij hadden ‘s ochtends met hem afgesproken voor een interview, want Jan schreef zopas een boek over de dieren, maar wanneer het om wolven gaat vergeet hij duidelijk alles en staan we voor een gesloten deur. “Sorry hoor, helemaal vergeten om jou te verwittigen. Ik kreeg het nieuws rond zeven uur en sindsdien stond mijn gsm roodgloeiend”. Jan is dan ook een kenner, dat blijkt ook wanneer we hem tegen de avond aan toch kunnen spreken. 

 1. RESTOTIP. Brasserie Viertap: Belgische keuken van grote kwantiteit en prima kwaliteit
  PREMIUM
  Aarschot

  RESTOTIP. Brasserie Viertap: Belgische keuken van grote kwantiteit en prima kwaliteit

  De naam ‘Viertap’ doet ongetwijfeld al een belletje rinkelen. Toch hebben we het hier niet over de discotheek - die de deuren sloot in 2000 -, maar over een nieuwe brasserie. Deze nieuwe eetgelegenheid opende op 18 april de deuren in Rillaar. Op de kaart? Belgische keuken aan democratische prijzen. “Het is altijd mijn stempel geweest om te veel te geven”, vertelt eigenaar Olivier Bömer.
 2. "Ga niet te vroeg naar bed en eet geen chocolade": vijf tips van de slaapspecialist voor een betere nachtrust
  HLN Shop

  "Ga niet te vroeg naar bed en eet geen chocolade": vijf tips van de slaapspeci­a­list voor een betere nachtrust

  Lig jij wel eens te woelen in bed en/of heb je het moeilijk er ‘s ochtends uit te komen? Slaapproblemen kunnen op termijn zwaar doorwegen op je gemoed en gezondheid. Word je geplaagd door een ontregelde nachtrust, schiet psycholoog en slaapspecialist Annelies Smolders te hulp. Met haar groepspraktijk Huis Midori reikt de ervaringsdeskundige slaapexpertise en therapie op maat aan, en dat doet ze nu ook online met de masterclass ‘Beter Slapen’. HLN Shop kreeg alvast vijf helpende tips.