Het schouwen van de troepen door de Nederlands plaatsvervangend ambassadeur Arakelian en burgemeester Chris Vervliet.
Volledig scherm
Het schouwen van de troepen door de Nederlands plaatsvervangend ambassadeur Arakelian en burgemeester Chris Vervliet. © gemeente Boutersem-repro bollen

Wilhelmus en Brabanconne weerklinken in Boutersem

BoutersemIn aanwezigheid van het historische 12de Linieregiment en van de plaatsvervangend Nederlands ambassadeur Arakelian herdacht Boutersem dat 190 jaar geleden de legers van Leopold I en van de Nederlandse kroonprins Willem in Boutersem tegenover stonden. “We zijn blij hier vertegenwoordigers van de strijdende partijen van 190 jaar geleden aanwezig te hebben”, aldus burgemeester Chris Vervliet (CD&V). “De strijd van 190 jaar geleden heeft vandaag plaats gemaakt voor een goede samenwerking”.

  1. Sinterklaas met vakantie in Hoegaarden coacht met succes voetbalploeg
    PREMIUM
    Hoegaarden

    Sinter­klaas met vakantie in Hoegaarden coacht met succes voetbal­ploeg

    Sommige inwoners van Hoegaarden keken zondagvoormiddag vreemd op. De Sint en roetpieten verblijven momenteel in het klooster voor een welverdiende vakantie. Toch hadden ze even tijd voor wat actie. Roetpieten en bekende ex-profvoetballers speelden een voetbalwedstrijd op het terrein van SC Out-Hoegaarden. De Sint speelde door zijn gezegende leeftijd zelf niet meer, maar coachte de ploeg, en met succes.