PlantTroost
Volledig scherm
PlantTroost © vanessa dekeyzer

Vrouwennetwerk Ferm zet samen met experten de schouders onder PlantTroost: “Troost helpt bij het herwinnen van veerkracht”

Muziek, poëzie, bloemen en planten, een stilteplek... ze kunnen allemaal troost bieden en dat is net het concept waar het vrouwennetwerk Ferm mee uitpakt. In het prachtige park van het Domein van Kwabeek in Boutersem werd het project PlantTroost voorgesteld, dat inspeelt op het gemis, verlies en afscheid nemen, waar zoveel mensen vandaag in coronatijd mee geconfronteerd worden.

 1. Na meer dan tien jaar eindelijk doorbraak in dossier: School Pellenberg verhuist naar... kasteel
  Pellenberg

  Na meer dan tien jaar eindelijk doorbraak in dossier: School Pellenberg verhuist naar... kasteel

  Na meer dan tien jaar is er eindelijk een doorbraak in het dossier over de gemeentelijke basisschool van Pellenberg. De school zal verhuizen naar de site van UZ Pellenberg. “Het historisch kader van het kasteel de Maurissens wordt in ere hersteld en bovendien krijgt het leegstaande pand terug een invulling. Dit is een unieke opportuniteit”, zegt burgemeester Theo Francken (N-VA).
 2. Bibliotheek schakelt weer over naar afhaalbib
  Hoegaarden

  Biblio­theek schakelt weer over naar afhaalbib

  Gezien de huidige coronacijfers, schakelt de bibliotheek weer over naar de afhaalbib. Hoe werkt het: vraag tot 5 aanwezige materialen aan, telefonisch of via mail (met vermelding van naam en/of lidnummer). De bibliotheek zet vervolgens de materialen op je bibkaart en maakt een pakje klaar. De mogelijke kosten voor ontlening van cd’s en dvd’s worden later verrekend. Je pakje afhalen kan op volgende momenten: maandag van 18 tot 20 uur, woensdag en donderdag tussen 14 en 17 uur. Alle uitleentermijnen worden gehandhaafd. Er wordt niet automatisch verlengd. Verlengen kan via de website, telefonisch of via mail. Inleveren kan via de inleverbus of in de daarvoor voorziene dozen tijdens het afhalen van je pakketje.
 1. Zo blijft je lievelingshandtas altijd mooi

  Zo blijft je lievelings­hand­tas altijd mooi

  Voor een tas uit kwaliteitsleder tel je al snel een flink budget neer. Hou dat bedrag even voor ogen wanneer je ’s ochtends je favoriete tas om de arm zwiert. Behandel je tas met zorg. Bewaar make-up en vloeistoffen in een apart binnentasje om morsincidenten te vermijden en wees voorzichtig met balpennen. Inktvlekken kunnen het leder onherroepelijk beschadigen. Neem je tas vast met droge handen. Toegeven, in tijden waarin we voortdurend onze handen ontsmetten kan dat best een uitdaging zijn, maar je handtas zal je dankbaar zijn. Ook zweet en vette handcrèmes kunnen het handvat van je tas trouwens donkerder doen kleuren. En last but not least: hou er rekening mee dat een nieuwe jeans vaak kleur afgeeft. Je favoriete nude bag zet je dus liever niet tegen je benen aan!
 2. Levenslang rijverbod voor Poolse trucker (29) die poedelnaakt en onder invloed van harddrugs monstercrash veroorzaakte
  PREMIUM
  Bierbeek

  Levenslang rijverbod voor Poolse trucker (29) die poedel­naakt en onder invloed van harddrugs monster­crash veroorzaak­te

  De Poolse trucker die in de zomer van 2018 een monstercrash veroorzaakte in Bierbeek heeft een levenslang rijverbod gekregen. De toen 27-jarige Dariusz Z. zat poedelnaakt en onder invloed van harddrugs achter het stuur, toen hij vijf wagens en een lijnbus ramde op de Tiensesteenweg. De chauffeur nam de vlucht en werd in adamskostuum uit een bietenveld geplukt. “Maatschappelijk onaanvaardbaar”, oordeelde de Leuvense politierechter.
 1. Geen flessenopener bij de hand? Dan komt dit wereldrecord van pas
  Play

  Geen flessenope­ner bij de hand? Dan komt dit wereldre­cord van pas

 2. Waaghalzen glijden van natuurlijke waterglijbaan in het midden van het regenwoud
  Play

  Waaghalzen glijden van natuurlij­ke waterglij­baan in het midden van het regenwoud