Niet alleen het project van de waterzuivering werd aangepakt, ook fietspaden en wegdekherstellingen werden gerealiseerd.
Volledig scherm
Niet alleen het project van de waterzuivering werd aangepakt, ook fietspaden en wegdekherstellingen werden gerealiseerd. © gemeente Boutersem-repro bollen

Voorlopige oplevering collector Molendries

BoutersemDoor de samenwerking van de gemeente Boutersem met Aquafin konden in Kerkom in één gezamenlijk project waterzuivering, bufferbekkens, fietspaden en wegdekherstellingen worden gerealiseerd. “Dit is een mooi voorbeeld van hoe je door samenwerking verschillende zaken tegelijkertijd kunt realiseren”, aldus een tevreden burgemeester Chris Vervliet (CD&V).

 1. Hoegaards goud vloeit rijkelijk na overwinning Red Lions :"Het was nagelbijten tot de laatste seconde”
  PREMIUM
  Hoegaarden

  Hoegaards goud vloeit rijkelijk na overwin­ning Red Lions :"Het was nagelbij­ten tot de laatste seconde”

  De Red Lions deden wat ze beloofd hadden: Goud halen in Tokio. Voor niets minder dan de gouden plak gingen onze hockeyspelers naar de Olympische spelen. In Hoegaarden keken tientallen leden van de hockeyclub naar de bloedstollende finale op het grote scherm. Na de overwinning volgde een feestje en vloeide het Hoegaards witbier rijkelijk uit de kranen. Ongetwijfeld zal deze overwinning nog een boost geven voor de club die nu al ruim 500 leden telt en binnenkort waarschijnlijk nog meer.
 2. Tweede moderne stripalbum rond “De Witte van Zichem” klaar: “De Zichemnaar zal de plekjes wel herkennen”
  PREMIUM
  Zichem

  Tweede moderne stripalbum rond “De Witte van Zichem” klaar: “De Zichemnaar zal de plekjes wel herkennen”

  Tom Huybrechts (36) uit Zichem stelde zijn tweede stripalbum rond “De Witte van Zichem” voor in de tuin van het geboortehuis van schrijver Ernest Claes. Het album verschijnt net een jaar na het eerste exemplaar “100 jaar later”. In het nieuwe album zijn de vertrouwde personages zoals Jef de Smid, Bet Kek en pastoor Munte aanwezig. Maar Tom creëerde er ook nieuwe, zoals “Door de kletskop”, die hij baseerde op echte Zichemnaren. “Mijn jeugddroom begint eindelijk vorm te krijgen.”