In onder meer Brussel kon je je afgelopen maand al laten vaccineren in een zogenaamde vaccibus.
Volledig scherm
In onder meer Brussel kon je je afgelopen maand al laten vaccineren in een zogenaamde vaccibus. © Marc Baert

Vaccibus maakt weldra opwachting in eerstelijnszone Zuidoost Hageland: “Extra inspanning richting het ‘normale’ leven”

Op initiatief van de eerstelijnszone Zuidoost Hageland (ELZOH) zullen er binnenkort enkele vaccinatiebusjes in de regio rondrijden. Hoewel de vaccinatiegraad in de betreffende zone bijzonder hoog ligt, willen ze met de bus iedereen maximale kansen geven om zich te laten vaccineren. “Vanaf september begint het ‘normale’ leven min of meer. Daarom doen we deze maand nog een extra inspanning met de vaccibusjes”, zegt Boudewijn Herbots (CD&V), burgemeester van Zoutleeuw.

 1. Eerste 12- tot 15-jarigen aan de beurt, hier en daar een angstige blik : "Vriendelijke verpleegster stelde me gerust, niets gevoeld van prik”
  PREMIUM
  Tienen/Boutersem/Hoegaarden/Kortenaken/Glabbeek

  Eerste 12- tot 15-jarigen aan de beurt, hier en daar een angstige blik : "Vriende­lij­ke verpleeg­ster stelde me gerust, niets gevoeld van prik”

  In het vaccinatiecentrum aan de Goossensvest in Tienen was vandaag opvallend veel jong volk. De eerste ‘lading’ 12- tot 15-jarigen kreeg er een eerste prik. Iedereen was blij er te zijn, maar hier en daar viel ook een bleek gezichtje te spotten. Opmerkelijk: niet de zalvende woorden van mama of papa die (verplicht) meekwamen konden de angst wegnemen, wél die van de vriendelijke verpleegsters en medewerkers.
 2. Bendeleden van Bruulpark riskeren tot bijna vier jaar cel voor waslijst aan feiten, waarbij geweld niet geschuwd wordt
  PREMIUM
  LEUVEN/ROTSELAAR/LUBBEEK/BOUTERSEM

  Bendeleden van Bruulpark riskeren tot bijna vier jaar cel voor waslijst aan feiten, waarbij geweld niet geschuwd wordt

  Knipoog, high five en handshake als ze de rechtszaal verlaten. Het proces tegen de bende van het Bruulpark leek weinig indruk te maken op de jongeren. Tegen hoofdbeklaagde James T. werd daarentegen wel bijna vier jaar cel gevorderd voor een waslijst aan feiten. Het gerecht probeert de bende te ontwrichten, maar dat lijkt moeilijker dan gedacht.