De Sint-Annakerk in Boutersem.
Volledig scherm
De Sint-Annakerk in Boutersem. © Kris Vandevorst

Sint-Annakerk decor van pop-upprogramma HANNAH-ACTEUM

BoutersemSinds de Sint-Annakerk in Roosbeek een multifuctionele en museale functie kreeg, draagt het gebouw een nieuwe naam: HANNAH ACTEUM. Sinds dit weekend vindt er een pop-upprogramma plaats in het kerkgebouw.

 1. Gemeente maakt werk van nieuwe toekomst als natuurgebied voor Zandgroeve Kerkom
  Boutersem

  Gemeente maakt werk van nieuwe toekomst als natuurge­bied voor Zandgroeve Kerkom

  De zandgroeve van Kerkom is door zijn bewogen geschiedenis als stortplaats een begrip in Boutersem. Een belangrijk keerpunt was het vaststellen van een gemeentelijk BPA (bijzonder plan van aanleg) in 1995, waardoor de zandgroeve niet als stortplaats voor huishoudelijk afval ingericht kon worden. Het opvullen van de oude zandgroeve loopt ondertussen op zijn einde. De volledige omgeving (ongeveer 12 hectare) moet nu aangelegd worden als natuurgebied.
 2. 5x weekendtips voor 16 en 17 oktober in Leuven en het Hageland: start je weekend met een KNAL en duik in de geschiedenis van Aarschot
  PREMIUM
  Hageland

  5x weekend­tips voor 16 en 17 oktober in Leuven en het Hageland: start je weekend met een KNAL en duik in de geschiede­nis van Aarschot

  Nog geen plannen voor het weekend van 16 en 17 oktober? Perfect, want met deze tips vind je zeker een goede reden om er samen met je vrienden, familie of gezin op uit te trekken. Onze redactie verzamelde een divers aanbod waarbij je met sommige activiteiten een duik in de tijd neemt. Benieuwd hoe het eraan toeging in de Tweede Wereldoorlog in onze regio of je altijd al afgevraagd hoe de oerknal zou klinken? Lees snel verder en ontdek enkele activiteiten waarbij je misschien wel het antwoord op jouw vragen krijgt.