De inwoners van de omliggende dorpen krijgen veilige fietspaden en nieuwe wandelpaden in hun directe omgeving, het erfgoed blijft zichtbaar dankzij nieuwe toeristische hotspots.
Volledig scherm
PREMIUM
De inwoners van de omliggende dorpen krijgen veilige fietspaden en nieuwe wandelpaden in hun directe omgeving, het erfgoed blijft zichtbaar dankzij nieuwe toeristische hotspots. © VLM

Ruilverkaveling Willebringen : Liggen alle puzzelstukjes juist in het herverkavelingsplan?

Boutersem/Bierbeek/Tienen/HoegaardenBinnenkort begint het openbaar onderzoek over de 1ste neerlegging van het herverkavelingsplan in ruilverkaveling Willebringen.De ruil van de eigendoms- en gebruikspercelen in ruilverkaveling Willebringen komt dichterbij. De 1ste officiële neerlegging op het gemeentehuis van Boutersem is een feit. De Vlaamse Landmaatschappij (VLM) organiseert zitdagen tussen 18 november en 17 december 2021. Tijdens de zitdagen informeert de VLM over het openbaar onderzoek.

 1. Johan Swinnen, de lopende kankerprofessor, blikt terug op duizenden kilometers voor het goede doel: “En elke kilometer weet ik ook voor wie ik loop”
  PREMIUM
  Leuven

  Johan Swinnen, de lopende kankerpro­fes­sor, blikt terug op duizenden kilometers voor het goede doel: “En elke kilometer weet ik ook voor wie ik loop”

  Voor professor Johan Swinnen (KU Leuven) was 2021 alweer een jaar vol kilometers. Zelfs tijdens de feestdagen liep de kankeronderzoeker door het Vlaamse land om vzw Hou(t) Me Vast te steunen, maar vooral om alle mensen die worden geconfronteerd met de diagnose kanker een hart onder de riem te steken. En u moet weten: het begon allemaal omdat de zoon van deze lopende professor helaas ook een harde diagnose kreeg. “Ook voor ons is er een leven voor en een leven na Pieters tumor...”
 2. BINNENKIJKEN. Melissa opent bijzondere B&B aan rand van ‘sprookjesbos’: “Wakker worden terwijl reetjes door de weide huppelen. Zalig!”
  Play
  PREMIUM
  Halle

  BINNENKIJ­KEN. Melissa opent bijzondere B&B aan rand van ‘sprookjes­bos’: “Wakker worden terwijl reetjes door de weide huppelen. Zalig!”

  Melissa Julian (55) vond als Amerikaanse een carrière en de liefde van haar leven in ons land. Ze werkte onder andere voor de Europese Unie maar gooide het roer om en verbouwde met haar man hun woning tot bed and breakfast. Alles is er lokaal geproduceerd, van het eten tot de koffiekopjes toe. Het mooie uitzicht op het Hallerbos krijg je er gratis bij. Wij namen al eens een kijkje in het nieuwe gastenverblijf aan de rand van het sprookjesbos.
 1. Dichten, fotograferen met je smartphone of je eigen strip verzinnen: zeven leuke workshops voor de winter in Leuven en het Hageland
  PREMIUM
  Leuven/Hageland

  Dichten, fotografe­ren met je smartphone of je eigen strip verzinnen: zeven leuke workshops voor de winter in Leuven en het Hageland

  Nieuwjaar ligt alweer een poosje achter ons en het normale leven is weer op gang gekomen. Hoog tijd dus om werk te maken van je goede voornemens. Misschien had jij wel het plan opgevat om in 2022 iets nieuw te leren, maar weet je nog niet wat. Wij zochten uit welke workshops er deze winter op het programma staan in de regio Leuven en het Hageland. Wat dacht je bijvoorbeeld van druiven snoeien in Oud-Heverlee, gedichten schrijven in Tienen of mandenvlechten in Keerbergen?
 2. Gemeente werkt actief aan erosiebestrijding
  Boutersem

  Gemeente werkt actief aan erosiebe­strij­ding

  In de zomer van 2021 was er veel wateroverlast. Er waren veel dagen waarop het regende. Boutersem is een gemeente met veel hoogteverschillen en veel landbouwgebieden. Er is hier dus niet enkel wateroverlast maar ook modderoverlast afkomstig van erosie op de landbouwpercelen. Afgelopen jaar werden verschillende inwoners getroffen door deze water- en modderoverlast. En ook het openbaar domein, wegen en waterlopen, hebben daarvan last ondervonden.