De oude landingsbaan in Honsem krijgt opnieuw een gezicht door een replica van een historisch Belgisch verkenningsvliegtuig.
Volledig scherm
PREMIUM
De oude landingsbaan in Honsem krijgt opnieuw een gezicht door een replica van een historisch Belgisch verkenningsvliegtuig. © Bollen

Reis naar het verleden : Militair vliegveld terug zichtbaar in het landschap dankzij het 'fantoomvliegtuig’

HonsemRuilverkaveling Willebringen investeert fors in het landschap van Boutersem en omstreken. Door verdwenen erfgoed in het landschap zichtbaar te maken en er verschillende infrastructuurwerken aan te koppelen, ontstaat er een nieuw omgevingsbeeld voor de bezoeker. De oude landingsbaan in Honsem krijgt opnieuw een gezicht door een replica van een historisch Belgisch verkenningsvliegtuig.

 1. RECENSIE. ‘Billie vs Benjamin’: “Mogelijk het meest oprechte liefdesverhaal dat u dit jaar op tv zal zien”
  TV

  RECENSIE. ‘Billie vs Benjamin’: “Mogelijk het meest oprechte liefdesver­haal dat u dit jaar op tv zal zien”

  Wanneer een serie uit de koker van Tim Van Aelst komt, zijn onze verwachtingen hooggespannen. Met ‘Studio Tarara’ heeft de Shelter-topman namelijk één van de beste Vlaamse reeksen van het voorbije decennium op z'n naam staan. Z’n nieuwste worp, momenteel te zien op Streamz, draait rond de niet voor de hand liggende romance tussen de erg linkse Billie en de vrij rechtse Benjamin. De liefde is groot, maar de tegenstellingen nog groter. Kan Van Aelst met die interessante premisse ook een originele serie uit z’n hoed toveren? Bram De Brabander zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.
 2. Conflict, geheimen en onverwerkte trauma’s: vijf disfunctionele families uit streamingland
  Streamz

  Conflict, geheimen en onverwerk­te trauma’s: vijf disfunctio­ne­le families uit streaming­land

  Tijdens de feestdagen oprecht genoten van alle familiebijeenkomsten? Dan hebt u het gelukkig meer getroffen dan de gezinnen die deze week aan bod komen in onze Kijkgids. Naar aanleiding van de terugkeer naar de heerlijk hypocriete wereld van televangelisten in ‘The Righteous Gemstones’ (Streamz) gingen wij immers op zoek naar de meest disfunctionele tv-families. Met de door demonen gekwelde Rayburns (‘Bloodline’, Netflix), de herenigde Bennetts (‘The Ranch’, Netflix), de rotverwende Bluths (‘Arrested Development’, Hulu) en de met ijzeren hand regerende Al-Fayeeds (‘Tyrant’, Disney+) komt u alvast geen drama tekort.
 1. Nu kinderen aan beurt zijn voor vaccin, wordt pediatrie RZ Tienen overspoeld door vragen: "Vaccineren kan zeker geen kwaad, maar ik begrijp dat ouders twijfelen”
  PREMIUM
  Tienen

  Nu kinderen aan beurt zijn voor vaccin, wordt pediatrie RZ Tienen overspoeld door vragen: "Vaccineren kan zeker geen kwaad, maar ik begrijp dat ouders twijfelen”

  De vaccinatiecampagne voor de 5- tot 11-jarigen loopt volop. Heel wat ouders zitten echter met heel wat vragen. Niet enkel het vaccinatiecentrum krijgt telefoontjes, ook de dienst pediatrie van het regionaal RZ H.Hart Tienen wordt dagelijks overstelpt met vragen van ongeruste en bezorgde ouders. Pediater en kinderinfectioloog Stefaan Van Lierde geeft ons een inkijk én antwoord op deze materie.
 2. RESTOTIP. Yammi Yammi: “Japanse ramen geleerd van de grootmeester”
  PREMIUM
  Leuven

  RESTOTIP. Yammi Yammi: “Japanse ramen geleerd van de grootmees­ter”

  Yammi Yammi is de jongste aanwinst van de langste toog ter wereld. Het Japanse restaurant opende er in september dit jaar de deuren, en serveert er sindsdien handgemaakte noedels. Een edele kunst die de chef-kok rechtstreeks oppikte bij zijn grootmeester in de Japanse ramenschool. Stokjes in de aanslag, voeten tegen de radiator, en de blik gericht op de Oude Markt. En niet vergeten te slurpen. Al onze restotips uit Leuven en het Hageland vind je in ons dossier.