Fotograaf Eddy Verloes met een foto uit de prijswinnende reeks en Bart Bekker van The river curls around the town, met het uiteindelijke boek Buiten Zinnen/Losing Our Minds.
Volledig scherm
Fotograaf Eddy Verloes met een foto uit de prijswinnende reeks en Bart Bekker van The river curls around the town, met het uiteindelijke boek Buiten Zinnen/Losing Our Minds. © Bronckaerts

Prijswinnende fotoreeks van Boutersemse fotograaf resulteert in totaalproject met Nederlandse dichter en Tiense muziekband “Ongelooflijk wat één moment allemaal in gang kan zetten”

DiestBegin 2020 trekt fotograaf Eddy Verloes uit Boutersem op een gure dag naar het strand van Oostende. In haast stormachtige omstandigheden stoot hij op een groep chassidische Joden. Het resultaat bundelt hij in de fotoreeks ‘Losing Our Minds’. De reeks valt zowel nationaal als internationaal in de smaak wat zorgt voor een resem prijzen en een aaneenschakeling van samenwerkingen. Het huidige hoogtepunt is het boek ‘Buiten Zinnen/Losing Our Minds’. Een totaalproject met, naast Verloes’ foto’s, gedichten van Nederlands dichter Benno Barnard en muziek van Tiense band The River curls Aaround the town. Op de vooravond van zijn vernissage spraken we met de Eddy Verloes en Bart Bekker, één van de bandleden van The River Curls Around the Town.

 1. TERRASTIP. Berlijnse cool in hartje Leuven bij Stelplaza: “Nee, de muziek mag niet stiller”
  PREMIUM
  Leuven

  TERRASTIP. Berlijnse cool in hartje Leuven bij Stelplaza: “Nee, de muziek mag niet stiller”

  De Diestsepoort herbergt een geheim. Wie de moeite doet rondslingerende skateplanken te ontwijken op het kasseiweggetje achter de busstalplaats, vindt het verborgen pareltje Stelplaza. Met een Jungle Joy van de tap, een ovenverse pizzapunt in de hand en de reggaeset van dj Creativ Dubs op de achtergrond is het Berlijngevoel onder de zonnegele parasols springlevend. “Het is wat zoeken, maar zo hebben we het graag.”
 2. Landbouw moet mogelijk wijken voor Nationaal Park Brabantse Wouden: “Pachtovereenkomsten worden opgezegd”
  PREMIUM
  Vlaams-Brabant
  6

  Landbouw moet mogelijk wijken voor Nationaal Park Brabantse Wouden: “Pachtover­een­kom­sten worden opgezegd”

  Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) sluit de onteigening van gronden in functie van het mogelijk toekomstige nationaal park Brabantse Wouden niet uit. Dat blijkt uit het antwoord op een vraag van parlementslid Klaas Slootmans (Vlaams Belang). Die laatste maakt zich zorgen over de toekomst van de boeren die in het projectgebied wonen. Die boeren worden evenwel beschermd door de pachtwet, maar toch kan de pacht worden opgezegd voor doeleinden van algemeen belang. Dat gebeurt ook in dit geval, bevestigt Demir.
 1. Liegen over je vorige loon om een hoger salaris te strikken? Dit zeggen de experts
  Jobat

  Liegen over je vorige loon om een hoger salaris te strikken? Dit zeggen de experts

  Heb je een nieuwe baan in het vizier, komt vroeg of laat het onderwerp ‘loon’ naar boven. Om je nieuwe salaris te bepalen of een goed voorstel te kunnen doen, durft een werkgever daarbij al eens vragen wat je op je huidige job verdient. Vind je dit maar een ongemakkelijke vraag en weet je er geen blijf mee? Is je huidige loon aan de lage kant en wil je een mooie promotie niet mislopen met een al te eerlijk antwoord? Jobat.be legt de kwestie voor aan hr-dienstverlener SD Worx.