De politie kreeg de laatste tijd meldingen van verdachte handelingen van onder meer voor het komen slijpen van scharen of messen.
Volledig scherm
De politie kreeg de laatste tijd meldingen van verdachte handelingen van onder meer voor het komen slijpen van scharen of messen. © Politiezone Bierbeek/ Boutersem/

Politie waarschuwt voor verkopers aan de deur

Boutersem/Bierbeek/Lubbeek/HolsbeekPolitie van de zone Bierbeek/ Boutersem/Holsbeek/ Lubbeek waarschuwt voor verkopers aan de deur. “De laatste weken krijgen wij meer meldingen van verdachte gedragingen op ons grondgebied inzake één of meerdere personen die diverse diensten of goederen aanbieden en dit hoofdzakelijk bij alleenstaanden en/ of personen op leeftijd”, klinkt het bij de politiezone.

 1. Stevige uitbreiding terugbetaling anticonceptiva sinds vorig jaar: bij deze mutualiteiten krijg je nóg meer terug
  Spaargids.be

  Stevige uitbrei­ding terugbeta­ling anticoncep­ti­va sinds vorig jaar: bij deze mutualitei­ten krijg je nóg meer terug

  Voorbehoedsmiddelen beschermen je gezondheid en dragen bij tot je gemoedsrust. De federale overheid heeft daarom de terugbetaling voor anticonceptiva vorig jaar stevig uitgebreid. Onder meer de pil en het spiraaltje zijn op die manier gratis voor vrouwen tot 25 jaar, terwijl iedereen op een volledige terugbetaling van de morning-afterpil kan rekenen. Maar hoe zit het met andere voorbehoedsmiddelen, en hoe doorslaggevend is de keuze van je mutualiteit? Spaargids.be zoekt het uit.
 2. De favoriete plekjes van VTM-nieuwsanker Birgit Herteleer (31): “Een pistolet met gekapt in mijn stamkroeg, zalig!”
  PREMIUM
  Leuven

  De favoriete plekjes van VTM-nieuwsan­ker Birgit Herteleer (31): “Een pistolet met gekapt in mijn stamkroeg, zalig!”

  Voorbije zomer viel Vlaanderen als een blok voor Birgit Herteleer (31) tijdens haar feilloze debuut als nieuwsanker voor VTM Nieuws. De Leuvense is journaliste in hart en nieren: in 2014 begon ze bij regionale televisiezender TV Oost, een jaar later debuteerde ze bij ROB-tv en in 2016 werd ze reporter voor VTM Nieuws. Sinds juli bestaat haar drukke werkschema uit het combineren van werken in het veld met ankeren, maar voor ons maakte Birgit nog even tijd om op pad te gaan langs haar favoriete plekjes in Leuven.
 1. Wandelen, wijn, dansen en muziek: onze weekendtips voor Leuven en het Hageland
  PREMIUM
  Leuven, Hageland

  Wandelen, wijn, dansen en muziek: onze weekend­tips voor Leuven en het Hageland

  Nog geen plannen voor het weekend van 4 en 5 december? Perfect, want met deze tips vind je zeker een goede reden om er samen met je vrienden, familie of gezin op uit te trekken. Onze redactie verzamelde een divers aanbod aan activiteiten: van een wijnwandeling in Rotselaar, een kerstmarktje voor het goede doel tot sensueel dansen en genieten van muziek. Lees snel verder en ontdek wat Leuven en het Hageland dit weekend te bieden heeft.
 2. 248 vrijwillige vertrekkers bij Bosch, maar geen naakte ontslagen: “Volgens de directie wordt het bedrijf opnieuw winstgevend”
  PREMIUM
  Tienen

  248 vrijwilli­ge vertrek­kers bij Bosch, maar geen naakte ontslagen: “Volgens de directie wordt het bedrijf opnieuw winstge­vend”

  De vakbonden en directie van ruitenwisserfabrikant Bosch Tienen hebben een akkoord bereikt voor de herstructurering. In het sociaal plan zijn er geen naakte ontslagen, wel zullen 248 werknemers vrijwillig vertrekken uit het bedrijf. Relatief goed nieuws vergeleken bij de 400 jobs die op de helling stonden, maar toch heerst er een dubbel gevoel. Het is dan ook al de zoveelste herstructurering binnen Bosch Tienen. “In 2000 werkten hier nog 2.000 mensen, er blijven er amper 500 over.”