De politie kreeg de laatste tijd meldingen van verdachte handelingen van onder meer voor het komen slijpen van scharen of messen.
Volledig scherm
De politie kreeg de laatste tijd meldingen van verdachte handelingen van onder meer voor het komen slijpen van scharen of messen. © Politiezone Bierbeek/ Boutersem/

Politie waarschuwt voor verkopers aan de deur

Boutersem/Bierbeek/Lubbeek/HolsbeekPolitie van de zone Bierbeek/ Boutersem/Holsbeek/ Lubbeek waarschuwt voor verkopers aan de deur. “De laatste weken krijgen wij meer meldingen van verdachte gedragingen op ons grondgebied inzake één of meerdere personen die diverse diensten of goederen aanbieden en dit hoofdzakelijk bij alleenstaanden en/ of personen op leeftijd”, klinkt het bij de politiezone.

 1. Veel Belgen bij M-Sport Ford in opener WK Rally in Monaco
  autosport

  Veel Belgen bij M-Sport Ford in opener WK Rally in Monaco

  Vandaag, donderdag, start in en om Monaco de 91ste editie van de Rally van Monte-Carlo, de opener van het WK Rally of WRC. Het Britse team M-Sport Ford lijkt voor de gelegenheid wel een Belgische enclave, met de Franstalige corijder Nicolas Gilsoul, maar ook de tandems Grégoire Munster-Louis Louka en Jourdan Serderidis-Fred Miclotte. De Griekse Belg ligt bovendien aan de basis van het programma van Grégoire Munster, een programma dat zeer verstandig in elkaar zit en ook uitdagingen biedt.
 2. “Ik wist op dat moment dat ik ging sterven”: nieuwe docu ‘War Junkies’ vertelt het verhaal van oorlogsjournalisten
  TV

  “Ik wist op dat moment dat ik ging sterven”: nieuwe docu ‘War Junkies’ vertelt het verhaal van oorlogs­jour­na­lis­ten

  Op het Filmfestival van Oostende is ‘War Junkies' in première gedaan. Een driedelige documentairereeks over “de achterkant van de oorlogsjournalistiek", zoals regisseur Jasper Christiaens het omschrijft bij VTM Nieuws. “We zochten naar fotografen, fixers, cameramannen ... Mensen die anders heel weinig aan het woord komen, maar die wel daarheen gaan, hun job doen en hun leven op het spel zetten om ons te laten zien wat daar gebeurt.” Onder hen ook VTM Nieuws-cameraman Stijn De Smet. “Ik vind het handig dat je als cameraman nog een filter hebt", zegt hij. “Je kijkt niet rechtstreeks, maar door een schermpje. Dat is een vorm van afstand creëren.”