Phishing is online oplichting waarbij fraudeurs proberen de bankgegevens en de persoonlijke bankcodes van hun slachtoffers te bemachtigen.
Volledig scherm
Phishing is online oplichting waarbij fraudeurs proberen de bankgegevens en de persoonlijke bankcodes van hun slachtoffers te bemachtigen. © thinkstock

Opletten voor mail over rioolbelasting: politie waarschuwt voor oplichters

BoutersemOntvang je een mail met als titel ‘ATRADIUS Collections - Gerechtsdeurwaarders & Incasso - betaling voor afvalstoffenheffing en rioolbelasting’? Verwijder deze dan meteen! Deze e-mail ziet er echt uit, maar is vals.

 1. RESTOTIP. Mi & Ti laat je proeven van de oervlaamse brasseriekeuken én zet hard in op kindvriendelijkheid: “Wij weten hoe moeilijk het is om je kleintjes te laten stilzitten op restaurant”
  PREMIUM
  Aarschot

  RESTOTIP. Mi & Ti laat je proeven van de oervlaamse brasserie­keu­ken én zet hard in op kindvrien­de­lijk­heid: “Wij weten hoe moeilijk het is om je kleintjes te laten stilzitten op restaurant”

  Sinds begin december vind je Mi & Ti op de Bonewijk in Aarschot. Midden vorig jaar vestigden ze zich in het pand van het voormalige café ‘Germinal Aarschot’, dat de deuren sloot. Nieuwe uitbaters Sven De Vries (38) en Louise Vandeweyer (33) behouden grotendeels het concept, maar gaan iets gerichter qua keuken. “Onze focus ligt momenteel op de oervlaamse brasseriekeuken, maar op termijn willen we naar de échte keuken van ‘de bomma’.” Wij gingen alvast eens proeven.
 1. Vooruit Tienen wilt oproep om verkoop vuurwerk te verbieden, mee ondersteunen
  Tienen

  Vooruit Tienen wilt oproep om verkoop vuurwerk te verbieden, mee ondersteu­nen

  In onze stad is het afsteken van vuurwerk door particulieren verboden. “Helaas moeten we vaststellen dat zo een verbod amper te handhaven valt. Ook tijdens de laatste overgang van oud naar nieuw werd er weer op verschillende plaatsen vuurwerk afgestoken in onze stad, met alle gevolgen van dien. In Tienen brak een jonge hond uit en werd later dood teruggevonden. Maar er vallen in ons land ook steeds meer gewonden bij mensen die vuurwerk afsteken”, zegt Bart Thomas van Vooruit Tienen.
 2. STREAMINGTIPS. Fan van ‘The Last of Us’? Met deze zes titels bent u klaar voor de grote zombie-apocalyps
  TV

  STREAMING­TIPS. Fan van ‘The Last of Us’? Met deze zes titels bent u klaar voor de grote zom­bie-apocalyps

  Het tv-jaar heeft z’n schrikwekkende start niet gemist dankzij de populaire tv-adaptatie van ‘The Last of Us’ op Streamz. De HBO-reeks met Pedro Pascal in de hoofdrol schetst een geloofwaardig beeld van hoe schimmels in combinatie met de opwarming van de aarde de mensheid kunnen infecteren en zo een zombie-pandemie kunnen inluiden. De reeks doet de honger naar meer realistische zombiefilms en -reeksen met een apocalyptisch kantje alleen maar toenemen. En met deze zes alternatieven is die week wachten op een nieuwe aflevering van ‘The Last of Us’ zo om(bie).