Noël vertrekt zaterdag voor een tochtje langs de Maas van liefst 950 kilometer.
Volledig scherm
PREMIUM
Noël vertrekt zaterdag voor een tochtje langs de Maas van liefst 950 kilometer. © Noel Beckers-repro bollen

Lukt het Noël om fietstocht van 950 kilometer af te leggen in 8 dagen en zo tienduizend euro op te halen voor slachtoffers watersnood? “Ik fiets de Maas af, tot aan haar bron”

BoutersemNoël Beckers (53) uit Boutersem is zoals zovelen diep in het hart geraakt door de slachtoffers van de watersnood in het zuiden van ons land. Ook wil Noël op zijn eigen manier een steentje bijdragen. Morgen, zaterdag 31 juli, start hij aan een 8-daagse tocht van aan de monding van de Maas tot aan de bron. Hij volgt hierbij de oevers van de Maas en zal dus ongeveer 950 kilometer afleggen. Met zijn fietstocht wil Noël geld inzamelen: per kilometer kan je 10 euro storten. Het geld zal hij schenken aan het Rode Kruis, dat het zal gebruiken om de getroffen gezinnen te steunen.

  1. Tom Boonen selecteert zijn favoriete fietsroutes in Vlaams-Brabant:“Je fietst er over dezelfde straten als Eddy Merckx als jong ventje”
    PREMIUM

    Tom Boonen selecteert zijn favoriete fietsrou­tes in Vlaams-Brabant:“Je fietst er over dezelfde straten als Eddy Merckx als jong ventje”

    Straks zijn er de wereldkampioenschappen wielrennen in ons land. Op zondag 26 september ligt de aankomst van de wegrit voor de eliterenners op de Geldenaaksevest in Leuven. Tom Boonen neemt je alvast mee op de hellingen van het parcours voor een korte, middellange en lange fietstocht. Welke route komt ook langs de zwevende trap van de ‘Callboys’ of het standbeeld van Eddy Merckx? En waar kan je de mooiste panorama’s fotograferen?