Noël vertrekt zaterdag voor een tochtje langs de Maas van liefst 950 kilometer.
Volledig scherm
PREMIUM
Noël vertrekt zaterdag voor een tochtje langs de Maas van liefst 950 kilometer. © Noel Beckers-repro bollen

Lukt het Noël om fietstocht van 950 kilometer af te leggen in 8 dagen en zo tienduizend euro op te halen voor slachtoffers watersnood? “Ik fiets de Maas af, tot aan haar bron”

BoutersemNoël Beckers (53) uit Boutersem is zoals zovelen diep in het hart geraakt door de slachtoffers van de watersnood in het zuiden van ons land. Ook wil Noël op zijn eigen manier een steentje bijdragen. Morgen, zaterdag 31 juli, start hij aan een 8-daagse tocht van aan de monding van de Maas tot aan de bron. Hij volgt hierbij de oevers van de Maas en zal dus ongeveer 950 kilometer afleggen. Met zijn fietstocht wil Noël geld inzamelen: per kilometer kan je 10 euro storten. Het geld zal hij schenken aan het Rode Kruis, dat het zal gebruiken om de getroffen gezinnen te steunen.

 1. Zeventien jaar geleden pleegde rusthuisanimator ‘het doktoorke’ bijna de perfecte moord met insulinespuit: “We dachten dat hij een verpleger was”
  PREMIUM
  BOUTERSEM/TIENEN

  Zeventien jaar geleden pleegde rusthuisa­ni­ma­tor ‘het doktoorke’ bijna de perfecte moord met insuline­spuit: “We dachten dat hij een verpleger was”

  “Het had geen haar gescheeld of we hadden nooit geweten dat oma destijds vermoord werd, maar de dader maakte één cruciale fout.” De rusthuismoorden en de drie vermoorde bejaarden in West-Vlaanderen bezorgen Ronny (58) uit Tienen vandaag opnieuw zure oprispingen. Een rusthuisanimator in het Vondelhof in Boutersem speelde 17 jaar geleden ook al een spelletje op leven en dood met Ronny’s grootmoeder. De 84-jarige Aline ‘Yvonne’ Alaerts overleefde de overdosis insuline niet.
 2. Wanneer kies je best voor de gratis ziekteverzekering van de overheid in plaats van voor een mutualiteit?
  Spaargids.be

  Wanneer kies je best voor de gratis ziektever­ze­ke­ring van de overheid in plaats van voor een mutuali­teit?

  De wettelijke ziekteverzekering is verplicht in België. Dit systeem biedt iedereen toegang tot medische verzorging. Om van dat systeem te kunnen genieten, moet je je aansluiten bij een ziekenfonds of bij de Hulpkas voor Ziekte en Invaliditeitsverzekering (HZIV). Maar hoe bepaal je die keuze? En waarin schuilt het verschil tussen ziekenfonds en hulpkas? Spaargids.be zet het voor je op een rij.