Ruime porties bij restaurant Apart en het is nog lekker ook.
Volledig scherm
PREMIUM
Ruime porties bij restaurant Apart en het is nog lekker ook. © Dirk Desmet

LEKKERLOKAAL Takeaway: Bij restaurant Apart in Boutersem ga je beslist niet met honger slapen

BoutersemRestaurants mogen nog altijd geen klanten ontvangen en dus gaan ook wij tegenwoordig incognito ons eten afhalen om voor u wekelijks een menu uit te testen. Op weekdagen is dat tegenwoordig minder evident en al zeker wanneer je de dag zelf bestelt. Bij restaurant Apart in Boutersem kan het wel. Wij bestelden online en nog geen minuut later bevestigt de chef onze bestelling, het ophaaluur en de kostprijs. Op het afgesproken uur staat alles warm klaar. Alleen de frietjes moeten nog even in de frituurolie zodat we, eens thuis gekomen, meteen aan tafel kunnen. Lees meer recensies in ons dossier.

 1. Alweer een 'njet' voor windturbines langs E40 : “Geen garantie voor onder meer akkeervogels”
  PREMIUM
  Tienen/Boutersem

  Alweer een 'njet' voor windturbi­nes langs E40 : “Geen garantie voor onder meer akkeervo­gels”

  Projectontwikkelaars Storm en Elicio hebben van de de Vlaamse Overheid na herhaaldelijk protest van de buurtbewoners en de gemeentebesturen geen vergunning verkregen voor de bouw van zes windturbines langs de E40 in Tienen en Boutersem. Een saga die eigenlijk al van 2014c van start ging.... Volgens de Vlaamse overheid vormen de turbines een bedreiging voor onder meer de akkervogels die er hun habitat hebben. Ook is er absoluut geen evenwicht tussen het maatschappelijk draagvlak en de rendabiliteit. De turbines mogen omwille van de nabijheid van de vliegbasis in Bevekom maar een maximale tiphoogte van 122 meter hebben, terwijl men intussen makkelijk windturbines bouwt van 180 à 200 meter... met grotere capaciteit dus.
 2. Marie (12) is een van de 50 leerlingen die nog geen plaats vond op middelbare school: “Ondanks digitaal aanmeldsysteem geen vooruitzicht”
  PREMIUM
  Leuven/Bierbeek
  1

  Marie (12) is een van de 50 leerlingen die nog geen plaats vond op middelbare school: “Ondanks digitaal aanmeldsys­teem geen vooruit­zicht”

  Deze week verschenen de triomfantelijke resultaten van het digitale aanmeldsysteem voor kinderen die de overstap naar het middelbaar maken. Gedaan met kamperen, want 98 procent van de in totaal 2.135 Leuvense jongeren kreeg een plaats in een van hun twee voorkeurscholen. Voor een vijftigtal gedupeerden was de uitslag minder positief. Marie (12) is een van hen. “Ik zal wel een school krijgen zeker? Dat moet wel.”